Rajmond Debevec pravi, da je streljal dobro, a ne vrhunsko. Foto: STA
Rajmond Debevec pravi, da je streljal dobro, a ne vrhunsko. Foto: STA
Živa Dvoršak
Živa Dvoršak bo v petek streljala v finalu kraljeve strelske discipline. Foto: BoBo
Debevec z izidom sezone do 22. mesta

alibrska puška leže. Živa Dvoršak se je prebila v finale malokalibrske puške trojni položaj.

Živa Dvoršak se je na svetovnem prvenstvu v španski Granadi prek predtekmovanja zanesljivo prebila na petkovo glavno tekmo v disciplini malokalibrska puška trojni položaj. Ljubljančanka je zadela 574 krogov, od tega 192 kleče, 195 leže in 187 stoje.

Debevec 1,3 kroga oddaljen od finala
Nosilec treh olimpijskih odličij je za 4,3 kroga izboljšal dosežek s sredine eliminacijske tekme, na koncu pa mu z 22. mestom je do uvrstitve v finale zmanjkalo 1,3 kroga.

Ob tem je imel Debevec tudi smolo, da je streljal na desni strani, kjer so bili sunki zahodnega vetra veliko močnejši kot na levi polovici strelišča. V finale se je z ugodnejše strani uvrstilo kar šest tekmovalcev, z desne le dva, na tej strani pa sta bila tudi strelska velemojstra in ena glavnih kandidatov za odličja, Italijan Niccolo Campriani in Belorus Sergej Martinov, ki sta doživela Debevčevo usodo.

Streljal dobro, a ne dovolj vrhunsko
"Naredil sem vse, kar zmorem, vendar je bilo na strelski črti več bolje pripravljenih tekmovalcev," je dejal Debevec. Dodal je: "V Granadi sem ponovil svoj najboljši mednarodni izid v tej sezoni, a to je bilo dovolj le za 22. mesto. Do finala mi je zmanjkalo 1,3 kroga, merjeno v desetinkah, pa je to vendarle kar velika razlika."

"Tekma je bila težka. Imel sem mesto, kjer je pihalo močneje kot na drugi strani strelišča. Na to sem bil pripravljen že v sredo, ko sem videl vremensko napoved, a ne bom iskal izgovorov. Tehnično sem streljal dokaj dobro, a vendarle ne na vrhunski ravni," je še dodal Debevec, ki ga konec tega tedna čaka še nastop v disciplini malokalibrska puška trojni položaj, v drugi polovici svetovnega prvenstva pa še dve preizkušnji s puško velikega kalibra.

Debevec z izidom sezone do 22. mesta