Paul Hamm se po olimpijski slavi ni več vrnil na najvišja mesta. Foto: EPA
Paul Hamm se po olimpijski slavi ni več vrnil na najvišja mesta. Foto: EPA

"Odločil sem se, da je dovolj. Ne bom se več trudil, da bi si izboril mesto v olimpijski reprezentanci," je novico sporočil 29-letni telovadec in dodal: "Za menoj je odlična kariera, v kateri sem prav gotovo dosegel več, kot sem kadar koli pričakoval. Upam, da sem me boste spominjali tako po rezultatih kot po moji osebnosti."

Na dnu novice si lahko ogledate trenutke, ko je Paul Hamm postal olimpijski prvak v mnogoboju.

Vrhunec kariere v letih 2003 in 2004
Hamm je leta 2003 v Anaheimu postal svetovni prvak v mnogoboju in parterju, vrhunec kariere pa je prišel leto pozneje, ko je v Atenah postal olimpijski prvak v mnogoboju. V Grčiji je osvojil še dve srebrni medalji (drog, ekipno).

Po seriji tožb ostal olimpijski prvak
Drugi bi moral biti tudi v mnogoboju, saj so sodniki pri Korejcu Jangu Tajongu naredili napako in so mu za vajo na bradlji odbili desetinko preveč, zaradi česar je za Američanom zaostal 49 tisočink in namesto zlata dobil "le" bron. Po seriji tožb je zlata medalja po razsodbi v Lozani ostala v Hammovi lasti.

Ostal bo v gimnastiki
Po čustveno napornih mesecih je za dobri dve sezoni prekinil kariero, njegova vrnitev pa zaradi številnih poškodb še zdaleč ni bila tako uspešna. "Gimnastika bo ostala v mojem srcu. Dala mi je ogromno, zdaj pa je moj čas, da ji kaj tudi vrnem," je še povedal Hamm in napovedal, da bo odslej deloval v tamkajšnji gimnastični zvezi.

Zadnji nastop Paula Hamma v Atenah, po katerem je postal olimpijski prvak