Preostali športi
(1)
Tiger Woods je po številnih težavah v zasebnem življenju znova dokazal, da je pravi mojster golfa. Foto: Reuters
VIDEO
Woods znova med elito golfa

Dodaj v

Uspešna vrnitev Woodsa po štirih operacijah hrbta

Turnir na Bahamih dobil Rickie Fowler
4. december 2017 ob 17:01
New Providence - MMC RTV SLO, STA

Tiger Woods je na turnirju na Bahamih odigral štiri kroge brez bolečin in dokazal, da je se pri 41 letih lahko meri z mlado generacijo golfistov, ki izstopajo po moči in dolžini začetnih udarcev.

Štirinajstkratni zmagovalec majorjev je turnir, ki ne sodi v koledar turneje PGA in na katerem je nastopilo le osemnajst igralcev, večina z vrha svetovne lestvice, končal na devetem mestu, igrišče s parom 72 pa je odigral 69, 68, 75 in 68.

"Zdaj šele vidim, kako močno sem pogrešal tekmovanja. Vedel sem, da bo hrbet zdržal vse štiri dni, saj sem pred turnirjem veliko treniral, vprašanje pa je bilo, kako bo glava reagirala na adrenalin, ki se mi bo pretakal po žilah. Sicer sem potreboval nekaj časa, da sem se privadil na tekmovalni pritisk, a mislim, da sem pokazal dobre znake za prihodnost. Veseli me predvsem, da imam hitrost zamaha in da sem po dolžinah udarcev tam kot ti mladi fantje," je dejal Woods.

Turnir Hero World Challenge, ki ga prireja njegova dobrodelna organizacija za pomoč otrokom, je bil njegov prvi po februarju letos in eden redkih v zadnjih letih, v katerih je moral na štiri operacije hrbta in odvajanje od protibolečinskih tablet.

"Po uspešnem testu moramo sestaviti plan za 2018. Ključno je, da izberem prave turnirje in prizorišča, ki mi ustrezajo. Igrati moram, a ne preveč," je dodal Woods, ki je na novi računalniški lestvici pridobil več kot 500 mest, tako da je zdaj 668. na svetu.

Turnir in zmagovalni ček v višini milijon dolarjev je dobil njegov rojak Rickie Fowler, ki je zadnji dan z 61 udarci postavil rekord igrišča. Za seboj je pustil Charleyja Hoffmana, Tommyja Fleetwooda, Jordana Spietha, Hidekija Matsuyamo, Patricka Reeda in Justina Rosa.

Woods, ki bo 30. decembra dopolnil 42 let, je najhitreje v zgodovini zbral 50 zmag na turneji PGA, zdaj jih ima 79, zadnjo je dosegel leta 2013. Na vrhu svetovne lestvice je preživel 683 tednov. Njegov veliki cilj je 18 majorjev, toliko jih ima rekorder Jack Nicklaus. Zaradi zasebnih težav se je začel njegov padec začel leta 2009.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
4-4-2
# 05.12.2017 ob 09:06
Zelo dobra igra Woodsa, skoda tretjega dne... se bo pa definitivno se moral posvetiti fizicni kondiciji in s tem tudi vzdrzevanju koncentracije in adrenalina. Golf potrebuje Woodsa in obratno.
Kazalo