Slovenski prvak bo imel čast igrati z branilcem naslova Barcelono. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski prvak bo imel čast igrati z branilcem naslova Barcelono. Foto: MMC RTV SLO

Litijani, ki bodo v Laškem gostili turnir skupine A med 9. in 14. oktobrom, bodo za napredovanje na zaključni turnir četverice igrali s Splitom, azerbajdžanskim Arazom in branilcem naslova Barcelono.

"Bolj atraktivnega nosilca res ne bi mogli dobiti. To je najboljša ekipa na svetu. Araz in Split sta nekje v našem rangu. Tako se bomo realno borili za drugo mesto," je po žrebu povedal trener Litije Tomi Horvat in dodal:

"Split zelo dobro poznamo, tako sam kot tudi moji igralci smo že velikokrat igrali proti njim. Araz je bil v preteklosti tudi vedno močan, imel veliko Brazilcev, ampak letos jih je nekaj odšlo, tako da so nekje na naši ravni."

Čeprav so možnosti za tekmovalni uspeh v skupini praktično nične, pa Litijani napovedujejo pravo poslastico dvoranskega nogometa v Laškem (litijska dvorana je namreč premajhna po merilih Evropske nogometne zveze).

"Barcelona je v bistvu ekipo sestavila tako kot v 'velikem' nogometu. Pokupila je najboljše igralce, najatraktivnejše, igrajo lep in vrhunski nogomet, tako da bo to res nekaj edinstvenega. Take ekipe še nismo gledali v Sloveniji."

Iz štirih skupin (turnirje bodo poleg Laškega gostili še Murcia, Ekonomac Kragujevac in Iberia Star Tbilisi) se bodo na zaključni turnir, ki bo aprila 2013, prebili le zmagovalci.

Skupina A: Litija, Split, Araz, Barcelona.

Skupina B: Ekonomac Kragujevac, Chrudim, Slov-Matic Bratislava, Kairat Almati.

Skupina C: Murcia, Nikars Riga, Energia Lvov, Dinamo Moskva.

Skupina D: Iberia Star Tbilisi, Györ, Luparense, Benfica.