Tjaša Kysselef se je v finale prebila s četrto oceno. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef se je v finale prebila s četrto oceno. Foto: www.alesfevzer.com
Golobova presenečena nad nizko oceno
Šest telovadcev uspešnih v Stožicah

Rok Klavora (15,100) je bil v Stožicah drugi v kvalifikacijah parterja. "Lahko rečem, da sem fizično dobro pripravljen. Dobro smo trenirali, bolečine v gležnju me ne ovirajo več. Odločil sem se za nekoliko nižjo izhodiščno oceno, da bi čim lepše naredil in prišel v finale. Izhodiščna ocena je za desetinko nižja, ni velike razlike, sem pa zelo lepo naredil," je nastop ocenil Klavora. Na istem orodju je za las brez finala ostal Žiga Šilc (14,750), ki je bil deveti.

Bertoncelj še išče občutke
Sašo Bertoncelj
(14,850) je na konju z ročaji prejel peto oceno. "Imam dovolj kondicije, da lahko izvlečem seskok. Nisem tak, da iščem izgovore, ampak ves teden iščem prave občutke, zato nisem samozavesten med vajo. To se je poznalo na tekmi. Noge mi pobegnejo, lovim se, ker ne upam narediti na polno," Bertoncelj ni bil preveč zadovoljen. V finale se je s sedmo oceno prebil Peter Lampret (14,300) na krogih.

Pri ženskah sta bili pri preskoku uspešni Teja Belak (ocena 14,350; 3. mesto) in Tjaša Kysselef (13,750; 4. mesto). Belakova bo nastopila še na dvovišinski bradlji. Popoldne se je v finale na parterju prebila Saša Golob, ki je z oceno 12,950 zasedla 6. mesto.

Finali se v soboto in nedeljo začnejo ob 13.30. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Golobova presenečena nad nizko oceno
Šest telovadcev uspešnih v Stožicah