Eva Terčelj je v Kataloniji premočno zmagala. Foto: Nina Jelenc
Eva Terčelj je v Kataloniji premočno zmagala. Foto: Nina Jelenc
Sašo Taljat in Luka Božič
Sašo Taljat in Luka Božič sta končala na tretjem mestu. Foto: Nina Jelenc
Terčeljeva prvič v karieri do zmage

21-letna Terčeljeva je kar za dve sekundi in 26 stotink prehitela Britanko Elizabeth Neave, ki se je enkrat dotaknila vratic, tretje mesto pa je zasedla Čehinja Katerina Kudejova. Urša Kragelj je bila s šestimi sekundami pribitka osma.
Terčeljeva je bila do zdaj najboljša v Bratislavi lani in v Tacnu 2011, ko je bila četrta. V polfinalu je dosegla deveti čas.
"Zelo sem zadovoljna, tega nisem pričakovala. Osredotočila sem se le na vožnjo brez dotikov. To mi je uspelo in sem presrečna. V polfinalni vožnji sem imela nekaj težav, ni bilo tekoče, ampak zadala sem si vožnjo brez kazenskih sekund in tudi zaradi tega prišla v finale. Potem pa sem šla znova brez kakršnih koli pričakovanj, tako da je zmaga prišla sama od sebe," je po veliki zmagi povedala mlada Ljubljančanka.
Od Božiča in Taljata boljša dva francoska dvojca
Božič in Taljat sta imela v polfinalu četrti čas, v finalu pa sta s solidno in znova "čisto" vožnjo prišla do tretjega mesta. Na tem mestu sta bila že na prvi tekmi sezone v Cardiffu. Zmagala sta Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche pred rojakoma Nicolasom Peschierjem in Pierrom Labarellom. Božič in Taljat sta za zmagovalcema zaostala 2,20 sekunde.
"Ko sva prišla v cilj, sva vedela, da sva dobro odveslala. Tudi občutek na progi je bil pravi. Mislim, da je bilo to danes to, z izjemo dveh majhnih napak na koncu proge. Veliko bolje ne bi mogla veslati," je dejal Taljat.
Včeraj je na tekmi kanuistov prvič v karieri v svetovnem pokalu zmagal 22-letni Anže Berčič. Naslednje tekme bodo avgusta.

Terčeljeva prvič v karieri do zmage