Blaž Cof se je veselil brona med kanuisti, Nejc Žnidarčič pa srebra mad kajakaši. Foto: Nina Jelenc
Blaž Cof se je veselil brona med kanuisti, Nejc Žnidarčič pa srebra mad kajakaši. Foto: Nina Jelenc
Žnidarčič in Cof po osvojenih kolajnah
Žnidarčič in Cof navdušila na Soči

Žnidarčič je za zmagovalcem, Belgijcem Maximom Richardom, zaostal šest desetink sekunde. Tretji je bil Čeh Richard Hala, ki je zaostal 76 stotnik sekunde. V finalu so nastopili še trije Slovenci. Tim Kolar je bil deseti, Vid Debeljak 11., Maks Frančeškin pa 15.
"Malo grenkega priokusa je, saj sem meril na zmago, a je drugo mesto največ, kar se je dalo iztržiti. Vožnja je bila kar dobra, ne vem pa, ali je bila perfektna, saj se ne spomnim dobro, kako je bilo, ker sem bil kar v transu. Maxime je bil malenkost boljši. Teh šestih desetink ne bi mogel nadoknaditi," je povedal Žnidarčič, ki se veseli tudi nedeljskega ekipnega nastopa: "Jutri bo dobra borba, mislim, da kotiramo zelo visoko."

Med kanuisti je zmago slavil Nemec Normen Weber, drugi je bil Francoz Guilaume Alzingre z 61 stotinkami zaostanka, Cof je na tretjem mestu zaostal 99 stotink sekunde. Simon Hočevar je bil 12. Luka Žganjar je s 15. mestom obstal v kvalifikacijah.
Cof ima že dve odličji
"Fenomenalno! Še vedno težko verjamem. Že včerajšnji dan je bil super. Današnja vožnja se mi je zdela kar popolna, tako da sem zadovoljen še s tega vidika. Do zdaj so se uresničile še vse moje napovedi, pričakujem še dve kolajni v jutrišnjih moštvenih tekmah. Upam, da bo zlata, pričakovanja so visoka, cilji pa realni," je z navdušenjem razlagal Cof, zaenkrat edini tekmovalec, ki se na tem prvenstvu lahko pohvali z dvema osvojenima kolajnama.

Tekmovale so tudi kanuistke. Za dvojno francosko slavje sta poskrbeli Marjolene Hecquet in Julie Paoletti, tretja pa je bila 44-letna švicarska veteranka Sabine Eichenberger.

V nedeljo se bo svetovno prvenstvo končalo z ekipnimi tekmami. Tekmovanje se bo začelo ob 12. uri.

Žnidarčič in Cof po osvojenih kolajnah
Žnidarčič in Cof navdušila na Soči