Saša Golob je tekmo za svetovni pokal v Stožicah sklenila s sedmim mestom na parterju. Foto: www.alesfevzer.com
Saša Golob je tekmo za svetovni pokal v Stožicah sklenila s sedmim mestom na parterju. Foto: www.alesfevzer.com
Golobovi ni uspelo ubraniti lanske zmage

Slovenska reprezentanca je v dvorani Stožice pred domačimi gledalci tako osvojila eno kolajno, zanjo je v soboto poskrbela z drugim mestom Teja Belak na preskoku.

Zmage na parterju se je veselila Nizozemka Eythora Thorsdottir (14,125), druga je bila Kanadčanka Maria Isabela Onyshko (13,650), tretja pa Argentinka Ayelen Tarabini (13,500). Golobova je nastopila v drugem finalu po vrsti – prvo tekmo v Cottbusu je izpustila –, za sedmo mesto je prejela oceno 12,750.

Golobova po nastopu razočarana
23-letnica si je pred domačimi gledalci želela čim višje uvrstitve, a je brez nje ostala zaradi padca pri zadnji diagonali, ko ji je pri doskoku spodrsnilo in se ni zadržala na nogah. "Ne vem točno, kaj je šlo narobe. Presenetilo me je. Očitno mi je malo zmanjkalo moči ali koncentracije. To me je veliko stalo," je vzroke za padec na zadnjo plato iskala Golobova. "Sem razočarana. Na parterju se sploh ne spomnim, kdaj sem nazadnje padla. To mi je nepojasnljivo," je razočarano povedala slovenska reprezentantka, ki zaradi študija medicine v tej sezoni ne bo nastopila na vseh tekmah. Izpustila bo evropsko prvenstvo v Montpellieru, po tem pa bo tekmovala še na tekmi svetovnega pokala na Portugalskem in na prvih evropskih igrah v Bakuju.

Golobova je bila edina Slovenka v nedeljskem programu, zato so bile vse oči uprte vanjo. A je to ni zmotilo: "Treme nisem čutila. Velikokrat se zgodi, da sem drugi finalni dan edina Slovenka. Danes sem za vse ljudi, ki so prišli, želela dati maksimum od sebe, zato sem tudi toliko bolj razočarana, ker mi ni uspelo."

Belakova na preskoku druga
V finale pred domačimi gledalci se je sicer uvrstilo šest Slovencev, od teh je Teja Belak med najboljšo osmerico nastopila dvakrat. Na preskoku je bila druga, na dvovišinski bradlji pa po težavah in padcih osma. Belakova je na dozdajšnjih treh svetovnih pokalih v finalu preskoka tekmovala vsakič, pred tekmo v Stožicah je bila dvakrat tretja. Tjaša Kysselef je bila – prav tako na preskoku – peta. Najboljši slovenski telovadec zadnjih sezon Sašo Bertoncelj je bil šesti na konju z ročaji, na tem mestu je na parterju končal tudi Rok Klavora. Peter Lampret je prvič telovadil v finalu svetovnega pokala na krogih, osvojil je osmo mesto.

Generalka pred EP-jem v Montpellierju
Zmage na preskoku se je danes veselil Švicar Marco Rizzo (14,862), na gredi je bila najboljša Kanadčanka Isabela Maria Onyshko (14,075), Kolumbijec Jossi Calvo Moreno (15,500) je bil brez prave konkurence na bradlji, na drogu pa je brez težav zmagal nizozemski zvezdnik Epke Zonderland (15,700). Ljubljana je gostila 11. svetovni pokal v športni gimnastiki; tekmovanje je bilo tretjič v Ljubljani in prvič v dvorani Stožice. Pred tem je bila tekma dvakrat v Hali Tivoli, v kateri pa je še vedno ledena ploskev, zato so tekmovanje prestavili v Stožice. Svetovni pokal v Stožicah je bil generalka pred evropskim prvenstvom v Montpellieru, ki se začne prihodnji teden. Na njem bodo tekmovali Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Peter Lampret, Žiga Šilc, Alen Dimic, Teja Belak in Tjaša Kysselef.

Golobovi ni uspelo ubraniti lanske zmage