Ana Velenšek končuje posamične slovenske nastope. Foto: Reuters
Ana Velenšek končuje posamične slovenske nastope. Foto: Reuters
Judoistka Velenškova osvojila bron

23-letna tekmovalka iz Šmartna v Rožni dolini je dopoldne najprej premagala Francozinjo Lucie Louette Kanning, nato je bila boljša še od Korejke Mi Jung Čoi. V četrtfinalu ji je pot prekrižala aktualna olimpijska prvakinja Američanka Kayla Harrison in jo poslala v repasaž.

Njena nasprotnica v prvem obračunu repasaža je bila Rusinja Aljena Kahorovska, ki pa je bila poškodovana. Velenškova jo je z vzvodom prisilila k predaji po vsega 20 sekundah igre.

Padla svetovna prvakinja
Sledila je borba za bron, v kateri je Velenškova premagala aktualno svetovno prvakinjo Kjong Sol iz Severne Koreje. Velenškova se je tekmice pogumno lotila, imela na blazini vseskozi pobudo, najprej povedla s kaznijo, a je Korejka minuto zatem izenačila, ko je kazen dobila tudi slovenska borka. Ko ji je dobro minuto pred koncem uspel met za juko, je bilo jasno, da članica kluba Sankaku prednosti do konca dvoboja ne bo več izpustila iz rok.

Velenšek: Korejke so padale kot za stavo
"Ne vem, kaj naj povem. Zelo sem vesela tega uspeha, danes so Korejke res padale kot za stavo, vse je šlo kot treba, razen tiste izgubljene borbe. Ko sem premagala tudi Francozinjo, s katero nisem še nikoli zmagala, vedno je bilo zelo na tesno, sem vedela, da je moj dan in da mora it. Upala sem tudi na kaj več, a bron je zelo lep rezultat in se ga resnično vesela,
" je po osvojenem prvem odličju s svetovnih prvenstev dejala Velenškova, ki ima na Čeljabinsk sicer že lep spomin, saj je v tej prestolnici Južnega Urala leta 2012 na evropskem prvenstvu že osvojila bronasto kolajno.

Velenškova je sklenila posamične slovenske nastope v Čeljabinsku. V nedeljo čaka tako žensko kot moško reprezentanco še ekipno prvenstvo.

Judoistka Velenškova osvojila bron