Preostali športi
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 16 glasov Ocenite to novico!
Benjamin Savšek
Benjamin Savšek je imel drugi čas polfinala, v finalu je zmagal. Foto: BoBo
       Prvo mesto je nekaj najlepšega. Vesel sem tudi, da sem se v skupnem seštevku uvrstil na drugo mesto, kar je bil tudi moj cilj na tej finalni tekmi.       
 Benjamin Savšek

Dodaj v

Velika zmaga Benjamina Savška med kanuisti!

Urša Kragelj peta na zadnji postaji sezone
10. september 2017 ob 13:37,
zadnji poseg: 10. september 2017 ob 14:02
Seu d'Urgell - MMC RTV SLO, STA

Na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah v Seu d'Urgellu je kanuist Benjamin Savšek dosegel veliko zmago!

Savšek je v odlični formi, tudi proga mu je v Španiji ležala, saj je imel drugi izid polfinala. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila še Slovak Alexander Slafkovsky, ki je zaostal za 13 stotink sekunde, in Francoz Thomas (+0,44).

Kar nekajkrat v letošnji sezoni je Savšek zmajeval z glavo in preizkušnje, v katerih je bil vselej izjemno hiter, zaključeval pod zmagovalnimi stopničkami. Na predzadnji tekmi sezone pa je le našel pravi recept za vrnitev na vrh in na olimpijski progi iz leta 1992 zmagal na finalni tekmi svetovnega pokala.

V polfinalu je dosegel drugi čas, bil pa je tudi edini, ki se mu je z dotikom uspelo uvrstiti v finale. Nato je v izjemno izenačenem finalu ugnal vse tekmece in se veselil nove zmage. Z zmago si je Savšek zagotovil tudi drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, zaostal je le za Nemcem Siderisom Tasiadisom.

Po novi zmagi na tekmah za svetovni pokal se je najboljšemu slovenskemu kanuistu zasluženo smejalo: "Vožnja je bila super. Ni bilo lahko, res sem se trudil, kolikor se je dalo. Ni šlo tako tekoče kot v polfinalu, bil sem bolj napet, ampak sem vseeno poskušal čim bolj skrajšati linije in odpeljati brez dotikov. Bilo je zahtevno, in vesel sem, da mi je v letošnji sezoni uspelo spet stopiti na stopničke. Prvo mesto je nekaj najlepšega. Vesel sem tudi, da sem se v skupnem seštevku uvrstil na drugo mesto, kar je bil tudi moj cilj na tej finalni tekmi."

Po več uvrstitvah pod zmagovalni oder je prišel čas za stopničko više: "Bil sem jezen nase, ker mi je že tolikokrat spodletelo, zato sem si rekel, da je tega dovolj. Bilo je treba prebiti led. Vem, da sem sposoben uvrstitev na vrh, je pa res, da je širok krog dobrih tekmovalcev, tako da so v finalu časi zelo izenačeni in je treba včasih imeti tudi malenkost sreče."

V finalu je nastopil še en Slovenec: Anže Berčič je bil 11.

V ženski kajakaški konkurenci je bila najhitrejša Nemka Ricarda Funk, ki je zmagala tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, medtem ko je Urša Kragelj z enim dotikom osvojila četrto mesto. Eva Terčelj je na zadnji preizkušnji sezone končala na 16. mestu.

T. O., M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Olorin
# 10.09.2017 ob 22:15
Gdojto nejmar??
Olorin
# 10.09.2017 ob 16:30
Supernova1234, nolelegenda, zlatanBOG, kardashians, kim_khloe, apple7, realmadrid go, rafaking, 100529, eksotika, srbi nedolzni, 12. 11. 1992, jee tenis, zlatani, eksoti, rm11, real m, civ civ, duhovi, futbol, srbi lazejo, Cecile, murri1, bu buc, pateticno, oskarji, zima fuj, xoxoxo, bolt bog, skoki kr neki, spy rtv slo, realcic, skoki bljak, smucanje hahahah, dokovic vse kup, man u, poljaki haha, nogomet 1, eksootika use, boltic, nole svi ga, bolt 963, nole 54, novak legenda, 10041993, skoki so nula, wimbeldoncic, nepomembni, skoki haha, nolcii, srbi careti, srbi carji, Slovenci ha...

...in nenazadnje - zaba mala, veseli se, zima prihaja!
igor-za
# 10.09.2017 ob 16:29
Bravo Beni!
janez100
# 10.09.2017 ob 15:38
Zakaj pa bi prenašali LP? RTV ima malo drugačno poslanstvo od komercialnih televizij. Saj se lahko tam gleda priljubljene preplačane nogometaše. Če bi bila merilo le denar in gledanost, potem bi prenašali samo nogomet in morda še kakšen šport zraven, ostalih pa ne...
Nas je pa zagotovo še veliko športnih navdušencev, ki nam je nogomet zadnja briga in veliko raje gledamo ostale, bolj atraktivne športe.
zaba mala
# 10.09.2017 ob 16:33
Olorin

Neymar je nestetokrat bl znan od vseh zimskih sporntikov/sportnic na svetu (aktivnih se in upokojenih ze )!!!tako da mal oladi !
zaba mala
# 10.09.2017 ob 13:45
Zakaj na slo 2 ne predvajate nogometne lp??vazn d zimske sporte,rokomet,plezanje,kajak/kanu,judo,
..pa.uspehi slovenskih sporntikov/sportnic v teh sportih gor al pa dol!!vrjetn k je treba mal bl denarnico odpret za lp kokr pa za un k je gor naveden ane ??sej ne da so messi,ronaldo,neymar k nastopajo v lp nestetokrat bl znani od vseh sporntikov/sporntic v sportih k so gor napisani pa se od tistih k niso napisani sam se mi nda pisat k bo ceu roman prsou!!(aktivnih se in upokojenih ze )
Kazalo