Nejc Žnidarčič je pokazal odlično formo. Foto: Jakob Marušič
Nejc Žnidarčič je pokazal odlično formo. Foto: Jakob Marušič
Jošt Zakrajšek
Jošt Zakrajšek se je v Moskvi veselil največjega uspeha na tekmah svetovnega pokala. Foto: MMC RTV SLO

Žnidarčič je za 2,57 sekunde premagal drugouvrščenega Francoza Thea Devarda. Slovenski uspeh sta dopolnila Vid Debeljak s četrtim in Tim Kolar s petim mestom. Simon Oven in Maks Frančeškin sta zasedla 13. oziroma 14. mesto. Žnidarčiča v nedeljo čaka še klasični spust.

Luknjo zakrpal z lepilnim trakom
"Na sporedu je še ena tekma in upam na dobro uvrstitev. S tem bo zmaga v skupnem seštevku moja in osvojen prvi cilj sezone. Potem sledijo priprave na svetovno prvenstvo. Danes smo dokazali, da smo tudi kot moštvo odlični, in verjamem, da lahko v Franciji (svetovno prvenstvo konec junija, op. a.) osvojimo več medalj," je po tekmi dejal Žnidarčič, ki je zmagal kljub luknji na špici čolna. Čoln mu je poškodoval neznanec na parkirišču, a je Žnidarčič luknjo opazil šele po prvi vožnji, saj je bil čoln poln vode. V drugo je luknjo pokrpal z lepilnim trakom.

Zakrajšek pol sekunde za stopničkami
Jošt Zakrajšek
pa je na tekmi svetovnega pokala v šprintu na mirnih vodah v Moskvi osvojil četrto mesto med kajakaši na 1.000 metrov. Za svojimi prvimi stopničkami je zaostal za slabe pol sekunde. "Z nastopom sem zelo zadovoljen, predvsem s svojo vožnjo. Je pa to tudi moj največji uspeh do zdaj na mirnih vodah. Sem pa tudi nekoliko žalosten, ker mi je na četrtem mestu zmanjkalo le malo do medalje. Drugi, tretji in jaz, četrti, tekmovalec smo bili v dobre pol sekunde, tako da je bila razlika res majhna. Osvojil sem svoj najboljši rezultat, kot sem rekel, sem zelo zadovoljen, je pa malo zmanjkalo, da bi imel še medaljo okoli vratu," je dejal Zakrajšek.

Zmagal je Kanadčan Adam van Koeverden pred Avstralcem Murrayjem Stewartom in Rusom Pavlom Nikolajevom. Zakrajšek bo v nedeljo nastopil še v finalu na 500 m in 5.000 m.