Bosta Andrea Massi in Tina Maze v novi sezoni res delovala ločeno od Smučarske zveze Slovenije? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Bosta Andrea Massi in Tina Maze v novi sezoni res delovala ločeno od Smučarske zveze Slovenije? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

MMC-jev novinar Slavko Jerič je na svojem blogu prerezal januar in za temo meseca izpostavil različno vlogo denarja. Vpliv pomanjkanja le tega se namreč kaže na različnih temah (težave pri organizaciji evropskega prvenstva v košarki in univerzijadi; težave v hokejskem klubu Jesenice, neredno plačani nogometaši, stavna afera počasi prehaja na sodišče) kot sami komunikaciji (kjer je v ospredju večni spor na relaciji ekipa Tina Maze - Smučarska zveza Slovenije), ki nikakor ne potihne.

Vabljeni k branju celotnega bloga, kjer avtor v mesečnem pregledu objavlja tudi druge rubrike. Športni pečat je podelil Tini Maze, gladiator meseca je Novak Đoković, v plesu številk pa prihaja seznam najdaljših dvobojev na turnirjih za grand slam. V rubriki Športni čivk lahko sodelujete tudi sami!

Jerič je tako med drugim prepričan, da šport ni daleč od "filozofije 'en odstotek ljudi ima v rokah 99 odstotkov premoženja', saj se ogromno denarja pretaka v peščici športov, kjer je sicer veliko milijonarjev, a povprečni športnik (in teh je bistveno več) težko shaja s plačo, kaj šele, da bi si zagotovil eksistenco."