Dejan Zavec je o operaciji zapestja še dejal:
Dejan Zavec je o operaciji zapestja še dejal: "Zagotovo mi bo ploščica pomagala pri nadaljnji karieri." V smehu je še dodal: "Upam, da je dr. Pšenica zdaj poškodovano dlan tako uredil, da mi bosta ravno tista dva centimetra, ki sta mi do zdaj pri udarcih manjkala, prišla prav. Pa naj bo tudi udarec težji in pa daljši." Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
11. december - dan, ki se ga Zavec rad spominja

Kot pravi 37-letni Ptujčan, ki je na današnji dan pred štirimi leti postal svetovni prvak velterske kategorije po verziji IBF, bo njegov najverjetnejši nasprotnik v boju za naslov evropskega prvaka Italijan Leonardo Bundu.

Zavec želi boksati doma, a ZDA ga še mikajo
"Po dolgem času bi si spet želel boksati doma, ravno zaradi pozitivne energije, ki mi jo dajo navijači. Najverjetnejši je boj za naslov evropskega prvaka proti Bunduju, sem njegov prvi izzivalec. A še vedno se spogledujem tudi z ZDA. Pravijo, da gre v tretje rado, tako da bi se rad še enkrat preizkusil onkraj luže," je dejal Zavec.

Dvoboja s Thurmanom so se lotili 'čez palec'
"Mr. Sympatikus" je marca letos izgubil v New Yorku proti Keithu Thurmanu, ki je bil celoten dvoboj boljši nasprotnik. Ta poraz ga še vedno skeli. "Tega dvoboja se najbolj spominjam z grenkobo, saj smo se ga z ekipo lotili zelo 'čez palec', za kar smo bili tudi kaznovani. Poraz je bil zaslužen, a iz njega sem potegnil tudi pozitivne stvari za naprej," je spomine strnil Ptujčan.

Obračun z Allaisom prava poteza
Na prizorišče se je vrnil z zmago 19. oktobra, ko se je v Leipzigu pomeril s Francozom Sebastienom Allaisom, ki ga je slovenski šampion ugnal po enotni odločitvi sodnikov. "Najprej mi ni bilo prav, da bom stopil v ring z Allaisom, a dvoboj je bil dober, da smo z ekipo videli, kje sploh sem. Želel sem razbliniti vse dvome o tem, ali sem fizično še sposoben boksati in to mi je zlahka uspelo," je nadaljeval Ptujčan.

Zavec od zdaj "jekleni mož" v pravem pomenu besede
Po zmagi nad Francozom je Zavec odšel na pregled desnega zapestja, pri tem pa je magnetna resonanca pokazala, da bo potrebna operacija. Zdravniki so mu očistili odlomljene dele dlančnice in mu za eno leto v dlan vstavili sedemcentimetrsko ploščico. "Preden sem se odpravil na pregled, niti slučajno nisem pričakoval takšnega razpleta. A glede na tekmovalni razpored je bil zdaj najboljši možen čas za operativni poseg. Lahko bi sicer nadaljeval s protibolečinskimi injekcijami, a ne bi imel nobenega zagotovila, koliko časa bodo te zdržale; lahko bi se poškodba pojavila v hujši obliki sredi priprav na naslednji dvoboj. Konec decembra bom že lahko začel nabirati kondicijo, konec januarja boksati, konec aprila pa bi že lahko stopil nazaj v ring," je pojasnil Zavec, ki bo od zdaj jekleni mož v pravem pomenu besede.

11. december - dan, ki se ga Zavec rad spominja