Dejan Zavec (levo) bo v 39. profesionalnem obračunu lovil 35. zmago. Statistika Saše Jengoiana pa je 31 zmag, 1 poraz in 1 remi. Foto: BoBo
Dejan Zavec (levo) bo v 39. profesionalnem obračunu lovil 35. zmago. Statistika Saše Jengoiana pa je 31 zmag, 1 poraz in 1 remi. Foto: BoBo
Jengojan in Zavec pokazala nekaj veščin
Zavec iz oči v oči z Jengoianom
Zavec se je soočil z Jengoianom

kularna borba.

Tudi predstavitev obeh borcev (t. i. "face off") v enem izmed mariborskih hotelov pod Pohorjem je bila temu primerna. Poseben ton so ji dajali pevci zasedbe Perpetuum Jazzile, ki so za uvod - Zavcu v čast - zapeli pesem Titanium, saj slovenski boksarski šampion v videospotu skladbe omenjene zasedbe tudi nastopa kot "glavni junak".

Razlika le sedem, ne pa 12 cm
Nato pa sta prišla do besede glavna akterja Zavec in Jengoian: "Težko je reči pred obračunom, kako se bo odvijal. Prepričan pa sem, da bova oba prikazala vrhunski nivo. Zmagal bom jaz, ker sem boljši, ker sem se več odrekal, dal več za to in ker razmišljam le o zmagi," je odločen 39-letni Ptujčan, ki je od nasprotnika nižji le sedem (171:178 cm), ne pa 12 cm, kot je bilo zapisano v uradnih evidencah pred soočenjem.

Drugič svetovni prvak ali konec kariere
"Spremenjena višina ne bo težava. Zadoščal bo en trening," pojasnjuje Zavec, ki se zaveda usodnosti borbe. Če namreč zmaga, bo postal svetovni prvak supervelterske kategorije po verziji WBF, sicer pa "je v primeru poraza konec neke zgodbe, o čemer ne želim razmišljati, a to je dejstvo".

Jengoian napoveduje nokavt
30-letni Jengoian je Armenec, ki živi in trenira v Belgiji. Že predtem pa se je kot otrok s starši iz Armenije preselil v Španijo, tako da je novinarjem odgovarjal v španščini. "Trdo sem treniral osem tednov in odločen sem, da šampionski pas ubranim. Pričakujem, da bo borbe predčasno konec, seveda v mojo korist," je dejal Zver z vzhoda, kot se glasi njegov vzdevek. Jengoian je kar 21 od 31 svojih zmag odločil z nokavtom. V profesionalni karieri je izgubil le enkrat.

Dvoboj v soboto ob 22.00 na TVS 2 in na MMC-ju
Spored v mariborski dvorani Tabor se bo v soboto začel ob 19.00. Vrhunec večera - borba med Zavcem in Jengoianom - pa bo na sporedu ob 22.00. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Približno 4.500 vstopnic je šlo v prodajo že pred mesecem dni. Stanejo po 20, 25, 35 in 50 evrov. Organizator dvoboja Tomaž Barada je dejal, da je ta "težak" približno 200.000 evrov. Zadovoljni bodo s "pozitivno" ničlo in z Dejanovo zmago.

Aleš Vozel, @vozela1

Jengojan in Zavec pokazala nekaj veščin
Zavec iz oči v oči z Jengoianom
Zavec se je soočil z Jengoianom