Prizor z novinarske konference pred sobotnim boksarskim večerom v dvorani Barclays. Spredaj razvpiti boksarski menedžer Don King, zadaj Dejan Zavec. Zavec in Thurman bosta v soboto boksala v devetem od desetih dvobojev. Foto: MMC RTV SLO/Twitter
Prizor z novinarske konference pred sobotnim boksarskim večerom v dvorani Barclays. Spredaj razvpiti boksarski menedžer Don King, zadaj Dejan Zavec. Zavec in Thurman bosta v soboto boksala v devetem od desetih dvobojev. Foto: MMC RTV SLO/Twitter
Dejan Zavec
Dejan Zavec bi si z zmago nad Thurmanom priboril še odmevnejši dvoboj v meki boksa ZDA. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Zavec
Zavec je devet centimetrov nižji od nasprotnika (171:180), s čimer pa se prav nič ne obremenjuje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

36-letni Ptujčan ostaja odločen, da se iz Brooklyna vrne kot zmagovalec: "Zame je popolnoma nepomembno, koliko rund bo trajal dvoboj. Osebno sem pripravljen na 12 ali več rund. Zato sem delal in garal. Vse, kar bo hitreje, bo izjemno darilo. Vse, kar bo po točkah, bo pomenilo veliko zmago. O taktiki se bom odločal v samem ringu, kajti tudi nasprotnik ima želje. Edino, kar me zanima, je zmaga in vse bom storil za njo."

Thurman: Skušal ga bom presenetiti z močjo
Novinarjem se je v boksarski telovadnici Gleason's v Brooklynu pod brooklynskim in manhattanskim mostom, kjer so nekoč trenirala slavna imena od Mika Tysona do Mohameda Alija, predstavil tudi Zavčev 24-letni nasprotnik Thurman. "Skušal ga bom presenetiti z močjo, ker ima več izkušenj z 12 rundami. To je zame prvi dvoboj na 12 rund," je dejal Thurman, ki se prav tako kot Ptujčan prvič predstavlja v New Yorku.

Najprej treba dobiti bitko s kilogrami
Zavec je zagotovil, da je dobro pripravljen, časovna razlika pa mu ne dela preglavic. V New Yorku ima vse, kar potrebuje za pripravo na dvoboj, ki ga bo za slovenske gledalce v nedeljo zjutraj ob 3.30 prenašala ena izmed komercialnih televizij. Zadnja "ovira", ki Ptujčanu stoji na poti do dvoboja, je petkovo tehtanje, na katerem tehtnica ne sme pokazati več kot 66,678 kg, kolikor je dovoljena najvišja teža v velterski kategoriji. Zavec v New Yorku trenira dvakrat na dan po uro in pol.

Pomembno le tisto, kar imaš v srcu
Na vprašanje ameriških novinarjev, ali se počuti fizično močnejšega od nasprotnika, je Zavec odvrnil, da to ni pomembno, ampak je pomembno to, kar imaš v srcu. "Tudi sam sem večkrat stopil v ring z večjimi in težjimi nasprotniki, pa sem zmagal," je povedal. Čeprav je Thurman uradno višji za devet centimetrov, pa Zavec na pogled deluje "večji".

Za vsakim, ki stopi v ring, veliko treninga, trpljenja in odrekanja
Kot svojo prednost Slovenec med drugim poudarja izkušnje. "Ne bodo pa odločale le izkušnje, ampak tudi telesna pripravljenost, ki je maksimalna," je dejal in dodal, da bo zelo pomembna tudi zbranost. Zavec sicer nasprotnika nikakor ne podcenjuje. "Za vsakim od nas, ki pridemo v ring, je veliko dela, veliko pogumnih trenutkov, veliko požrtvovalnosti in razdajanja. To je tisto, kar cenim pri nasprotniku, ker brez treninga, trpljenja in odrekanja ne bi prišel v ring."

Thurman spoštljivo o Zavcu
"Sem mlad in se šele vzpenjam. Moram pokazati dobro predstavo za ameriško in svetovno javnost. Domača dvorana bo zame prednost, ker on prihaja iz tujine," pa je dejal Thurman, ki je bil sicer poln hvale na račun nasprotnika. "Videli bomo, kaj bo. Vem, da je zelo dober borec. Čeprav je star 36 let, je še vedno v izjemni formi in kondiciji in ima veliko srce. Številni mi pravijo, da je eden najbolj prijateljskih boksarjev. Ima dober značaj in ima rad ta šport, zato se dvoboja veselim," je o slovenskem Mr. Simpatikusu dejal Thurman. Zmagovalec dvoboja bo postal prvi izzivalec svetovnega prvaka po verziji WBO Američana Timothyja Bradleyja.