Projekt so predstavili Igor E. Bergant, Roman Volčič in Mile Jovanovič. Foto: MMC RTV SLO
Projekt so predstavili Igor E. Bergant, Roman Volčič in Mile Jovanovič. Foto: MMC RTV SLO
Roman Volčič
Direktor Telemacha Roman Volčič: Olimpijske igre v Kanadi so prelomnica, saj pomenijo začetek oddajanja RTV SLO v tehniki HD. Foto: MMC RTV SLO

"Digitalna TV prinaša precej izboljšav in prednosti pred analogno TV. Ena od prednosti je tudi slika v visoki resoluciji (HD). Telemach je vodilni ponudnik videovsebin in ta primat želimo zadržati tudi v prihodnje. Že danes ponujamo našim naročnikom 6 izredno zanimivih programov HD in zelo smo veseli, da se bo tem pridružil tudi program RTV SLO HD. Olimpijske igre v Kanadi so prelomnica, saj pomenijo začetek rednega oddajanja RTV SLO v tehniki HD," je o oddajanju v visoki ločljivosti dejal direktor Telemacha Roman Volčič.

Program RTV SLO HD z vsebino olimpijskih iger v Vancouvru, ki bodo trajale od 12. do 28. februarja, bo viden vsem naročnikom Telemacha, ki imajo kateri koli paket digitalne televizije in imajo primeren televizijski aparat HD (LCD ali plazma).

Jovanovič: Ogled v tehniki HD še dodaten užitek
"Za OI v Vancouvru ima RTV Slovenija ekskluzivne pravice za prenos dogodkov in tekem. Tudi za nas, RTV Slovenija, so ti športni dogodki s tehničnega, produkcijskega in novinarskega vidika izjemno zahtevni, zato tja pošiljamo le najboljše ekipe, ki za gledalce, poslušalce in uporabnike naše spletne strani komentirajo športne dogodke ter pripravljajo kakovostne in zanimive prispevke, seveda pa ne smemo pozabiti tudi na ekipe, ki ostajajo v Sloveniji in ki pripravljajo bogat in obsežen studijski program. Gledanosti prenosov so ponavadi rekordne, sploh ob dobrih nastopih naših športnikov, ki jih glede na letošnjo sezono zagotovo ne bo manjkalo. Ogled prenosov z vrhunsko sliko v visoki ločljivosti (HD - high definition) pa bo ljubiteljem športa nudil še dodaten užitek in zabavo ob spremljanju naših šampionov," pa je ob podpisu pogodbe dejal odgovorni urednik športnega programa TV SLO Mile Jovanovič.
Poleg RTV SLO HD bodo Telemachovi naročniki lahko olimpijske igre v Vancouvru spremljali tudi prek programa Eurosport HD.