Nejc Žnidarčič je prepričljivo dobil drugo tekmo svetovnega pokala v šprintu v Kraljevu. Foto: Jakob Marušič
Nejc Žnidarčič je prepričljivo dobil drugo tekmo svetovnega pokala v šprintu v Kraljevu. Foto: Jakob Marušič

Vodil je že po prvi vožnji in v drugi le še potrdil svojo premoč, saj je v obeh dosegel najboljši čas in skupaj za 2,71 sekunde premagal Halo. Mlajši rod slovenskih kajakašev je dopolnil Žnidarčičev uspeh. Vid Debeljak je zasedel sedmo, Simon Oven pa deveto mesto. Maks Frančeškin je tekmo končal na 12., Tim Kolar pa na 24. mestu.

V Banjaluki pričakuje težke boje
Proga je bila zelo selektivna in večina tekmovalcev je imela na progi težave. Vožnja čez valove Buk Grmčiča, ki so bili tokrat zaradi visokega vodostaja še večji, so veliko tekmovalcem povzročali težave. "Eden mojih ciljev je tudi zmaga v skupnem seštevku svetovnega pokala in danes sem se temu cilju močno približal. Prihodnji teden v Banjaluki pričakujem težke boje, a verjamem, da mi bo uspelo," je po nedeljskem zmagoslavju na reki Ibar dejal Žnidarčič.

Ob tem je prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala v spustu, skupni zmagovalec pa bo znan po preizkušnjah, ki bosta prihodnji teden v Banjaluki.

Kajak-kanu na mirnih vodah: dvojec Leban/Kuk tretji
Na tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu sta Lovro Leban in Rok Kuk v kajakaškem dvojcu na 500 metrov zasedla tretje mesto. V soboto sta bila na dvakrat daljši razdalji četrta. Zmagala sta Belorusa Vadzim Mahneu in Raman Pjatrušenka pred Nemcema Andreasom Ihlejem in Martinom Hollsteinom. Kuk in Leban sta za zmagovalcema zaostala dobre pol sekunde. Na 500 metrov je nastopil tudi kajakaš Jošt Zakrajšek. V finalu C je zmagal in osvojil skupno 19. mesto.

Nista vedela, kam sta uvrščena
"Včeraj sva zaradi nekaj stotink zapravila stopničke. Prehitela sta naju Šveda, ki sva ju danes še za manj prehitela midva, tako da smo se zamenjali na tretjem in četrtem mestu. Tekma na 500 m je bila ena bolj posebnih, v cilj smo prišli vsi skorajda poravnani z razlikami nekaj stotink. Nekaj časa sploh nisva vedela, ali sva tretja ali sva druga ali pa sploh nisva na stopničkah. Na koncu nama tretje mesto pomeni manjši obliž na včerajšnjo rano in nekaj zadostitve za to sezono, glede na to, da sva izpadla z olimpijskih iger," je povedal Leban.