Urška Žolnir je v Londonu dočakala vrhunec kariere. Foto: MMC RTV SLO/STA
Urška Žolnir je v Londonu dočakala vrhunec kariere. Foto: MMC RTV SLO/STA

Slovenke so v repasažu proti Nemkam za preboj v boj za medalje že vodile z 2:0 po zmagah Nareksove in Beđetijeve, a so nato naslednje tri varovanke Urške Žolnir svoje dvoboje izgubile.

Ekipni zlati medalji so sicer osvojili Francozinje in Japonci. Slednji so v finalu ugnali Ruse, Francozinje pa so bile boljše od Mongolk. Tretji so bili Nemke in Japonke ter Nemci in Gruzijci.

"Sedmo mesto ... Ko imaš pred sabo, da je ena stopnička višje že boj za kolajno, potem je to mesto samo sedmo mesto. Če bi se zadnji boji iztekli drugače, bi bilo popoldne še veliko v igri. Tukaj na ekipni tekmi nismo startali na rezultat, saj so bili prioriteta posamični nastopi, a dekleta so pokazala, vse, kar zmorejo, zato jim čestitam za požrtvovalnost," je po sedmem mestu dejala Žolnirjeva, ki zdaj kot selektorica vodi judoistke.

Potem ko je zlata olimpijka aprila na ekipnem evropskem prvenstvu še nosila kimono, je zdaj dokončno ob blazinah in z napotki pomaga kolegicam. "Tudi vodenje ekipe me zelo izčrpa. Ko ena konča, se moraš takoj naprej pripraviti na drugo borko. Gre za različne sloge in res moraš imeti v glavi veliko podatkov. Precej izčrpa, da se pripraviš in spremeniš taktiko. Danes se nam ni izšlo, a vseeno se domov vračamo z dvema posamičnima kolajnama in s sedmim ekipnim mestom. To je velik dosežek za slovenski judo, malo nas je, a smo veliki," je sklenila Žolnirjeva.