Poudarek letošnjega vseslovenskega kongresa in licenčnega seminarja je bil na problematiki psiholoških vidikov fitnes dejavnosti. Foto: EPA
Poudarek letošnjega vseslovenskega kongresa in licenčnega seminarja je bil na problematiki psiholoških vidikov fitnes dejavnosti. Foto: EPA

Fitnes je prostor, kjer mrgolijo tudi napačne informacije. Dobronamerni, toda izmišljeni podatki se prenašajo na mlajše rodove, ki zaradi trdno zasidranih neresnic lahko delajo usodne napake. Te kot dejstva obležijo v vaših glavah, ker se vas večina boji vprašati strokovnjaka, da vas ne bi imel za neumne. Strokovnjaki v fitnesih so in ti so skorajda edini, ki nam lahko ponudijo strokoven nasvet in nas v naših željah in ciljih po dobrem počutju, zdravju in videzu tudi pravilno usmerjajo. Na Fakulteti za šport v Ljubljani je bil dogodek za vse, ki jim ni vseeno za svoje telo.

Predsednik Fitnes zveze Slovenije Dušan Gerlovič: "Moralne in etične vrednote padajo, imamo cenovno vojno med fitnesi in ta psihološki trenutek tako pri uporabnikih kot pri lastnikih je med drugim botroval dobremu obisku na kongresu, kjer smo prikazali nove oblike vadbe in globalne smernice v fitnesu. Veseli me, da ljudje želijo biti fit in poskrbijo zase. Na ta način pomagamo Sloveniji. Če bomo fit in zdravi, bomo lažje premagali krizo."

Sodelujoči so pohvalili inštruktorje. "Super, fajn treningi, veliko izkušenj sem nabral. Ta metabolični trening se mi zdi zelo zanimiv in ga bom uvedel. Cilj je čim večja zmogljivost, čim več porabljenih kalorij, čim večji tempo."