15. županov tek bo tekače v soboto, 19. septembra, spet popeljal na desetkilometrsko preizkušnjo v okolici Brda. Foto: Organizatorji
15. županov tek bo tekače v soboto, 19. septembra, spet popeljal na desetkilometrsko preizkušnjo v okolici Brda. Foto: Organizatorji

"Program bo res pester, saj vključuje več kot 50 dogodkov. Rdeča nit festivala bo športna tržnica, ki bo na osrednjem prireditvenem prostoru in na kateri se bo dnevno predstavilo okoli 30 športnih društev. Tu bo šlo tudi prikaz njihovih športnih dejavnosti in veščin, tako da bo tržnica zelo privlačna za oko," je povedal predsednik organizacijskega odbora Festivala športa Sašo Bratuš.

Festival športa, ki ga bodo v Kranju pripravili prvič, se bo v torek začel z miniolimpijado, tekmovanjem za osnovnošolce na atletskem stadionu. Kateri dogodki pa bodo privabili največ rekreativnih športnikov? "Najmnožičnejša udeležba bo na 15. županovem teku, opozoril pa bi še na sobotno tekmovanje v turnirju trojk v ulični košarki in na petkovo plavalno tekmovanje zvezd. Takrat bo tudi vaterpolska tekma medijskih osebnosti in nekdanjih športnikov."


Osrednji dogodek bo 15. županov tek. Gre za humanitarni tek za socialno podjetje Fundacije Vincenca Drakslerja na Brdu pri Kranju. Rekreacijski tek (po posestvu Brdo v dolžini 1.750 metrov) se bo začel ob 10. uri, tekmovalni (tek okoli posestva Brdo v dolžini 10.050 metrov) pa pol ure pozneje.

Štartnina za odrasle je 15 evrov, na dan prireditve 25 evrov. Za družine je štartnina 20 oziroma 30 evrov. Prijave sprejemajo do petka, 18. septembra, na dan prireditve pa do 9.30.