V soboto, ko se bo ozračje precej ohladilo (napovedan je tudi dež), bodo ljubljanske ulice zvečer zasedli tekači, ki se bodo pomerili na zadnjem v seriji nočnih tekov po slovenskih mestih. Foto: Organizatorji
V soboto, ko se bo ozračje precej ohladilo (napovedan je tudi dež), bodo ljubljanske ulice zvečer zasedli tekači, ki se bodo pomerili na zadnjem v seriji nočnih tekov po slovenskih mestih. Foto: Organizatorji

Bliža se Športni vikend Ljubljanica, na katerem organizatorji pričakujejo okrog 2.000 udeležencev. Tridnevna prireditev ohranja tradicijo rekreativnih dogodkov, ki spodbujajo zdravega duha v zdravem telesu. Dogodki, ki se bodo odvijali v sklopu prireditve, so tako namenjeni športnikom vseh generacij in vseh stopenj pripravljenosti: lahko bodo preverjali pogum na Urbanem gladiatorju, hitrost na teku ali kondicijo na kolesarjenju.
V središču pozornosti bosta urbani gladiator in nočni tek. V soboto dopoldne bo na sporedu finalni urbani gladiator. Adrenalinski in blata polni izzivi so letos že potekali v Portorožu, Celju, Domžalah, Mariboru, na Vrhniki, v Laškem in v Logarski dolini. Da pa je nekdanja rimska Emona s svojimi zgodovinskimi znamenitostmi pravo mesto za osrednji dogodek, se je izkazalo že lani, ko se je gladiatorskega spektakla udeležilo več kot 600 adrenalinskih navdušencev.
Organizatorji so prevetrili letošnji koncept prireditve. Poleg novih atraktivnih ovir je novost, ki jo vpeljujejo, premik gladiatorskega prizorišča s Kongresnega trga na osrednje prizorišče na Prešernovem trgu, prav tako pa bodo v Ljubljani lahko na dogodku, ki je sicer namenjen ekipam, nastopili tudi posamezniki.
6. nočni tek Ljubljanica predstavlja finale v seriji Nočni tek Slovenija. Tekači, ki so letos v soju zvezd osvajali že Laško, Celje, Velenje, Škofjo Loko in Kranj, bodo lahko tekli na 5, 10 in 21 km. Tudi letos bo mogoče teči na štafetnem teku na 10 in 21 km.

Sobotno večerno dogajanje na Prešernovem trgu bo tudi letos pospremila glasba, nastopil bo 6 Pack Čukur s spremljevalkama.
Program:
Petek, Prešernov trg ‒ OTROŠKI TEKI POVODNEGA MOŽA
17.30, animacije in ogrevanje na prizorišču
18.30, tek na 1600 m
18.40, tek na 800 m
18.50, tek vozičkarjev na 200 m
19.00, tek na 400 m
19.10, tek na 200 m
Sobota, Prešernov trg ‒ URBANI GLADIATOR in 6. NOČNI TEK LJUBLJANICA
11.00, urbani gladiator Ljubljana
20.00, FILA družinski tek na 5 km
21.00, TREKSTA nočni tek na 10 km
21.00, ENEMON nočni mali maraton 21 km
21.00, CR7 štafetni tek na 10 in 21 km
Nedelja, Prešernov trg ‒ 4. PERSKINDOL KOLESARSKI MARATON LJUBLJANICA
10.00, mali družinski maraton Ljubljanica 35 km
10.00, veliki maraton Ljubljanica 77 km