Miro Kregar, športnik iz kamniškega konca, bo v sredo tekel od Zavrha pod Šmarno goro do Triglava. Foto: Arhiv Trisport
Miro Kregar, športnik iz kamniškega konca, bo v sredo tekel od Zavrha pod Šmarno goro do Triglava. Foto: Arhiv Trisport
Časovnica podviga (za povečavo kliknite na sliko).

"To bo dobra bazična priprava za havajski Ultraman triatlon, toliko kot zdaj že dolgo nisem pretekel," je za MMC povedal kralj lavinih polj, ki je na slovitem havajskem tridnevnem svetovnem prvenstvu v Ultraman triatlonu kar šestkrat zmagal v tekaškem dvojnem maratonu, leta 2013 pa osvojil skupni naslov svetovnega prvaka. Tudi letos se bo udeležil tega napornega tekmovanja.

Na očaka mimo Vodnikove koče in Planike
Iz rojstne hiše Jakoba Aljaža bo ponesel simbolično pismo oziroma maketo po Aljaževi poti proti Gorenjski. Pot ga bo vodila po asfaltnih cestah prek Pirnič, Kranja, Naklega, Radovljice, Bleda na Pokljuko, od tam dalje pa po markiranih pešpoteh čez planino Konjščico, Studorski prelaz, mimo Vodnikove koče, čez Planiko na vrh Triglava do Aljaževega stolpa.

Preplezal že severno steno Triglava
Skupaj bo premagal skoraj 3000 višinskih metrov. V zadnjem delu od Planike čez Mali Triglav bo tekel v gorskih športnih copatih, vseeno pa bo moral biti zelo previden, saj noge ne bodo več sveže. Višine Kregarja ni strah: "Pred 20 leti sem v navezi s pokojnim Janezom Benkovičem - Benijem preplezal tudi severno triglavsko steno (Dolgo nemško smer + Zimmer Jan izstop).

Od Pokljuke do vrha štiri ure
Tudi markirane poti na Triglav dobro pozna. "Kar nekajkrat sem bil na Triglavu, nazadnje pred tremi tedni, ko sem si izmeril časovne odseke, da sem naredil urnik, kdaj bom kje. S Pokljuke sem imel do vrha 3 ure in 30 minut brez pretiranega naprezanja. Glede na to, da bo v sredo za mano že slabih 70 km, sem zato računal, da bom potreboval štiri ure."

Bodite del podviga!
Štart podviga bo v petek ob 6. uri v Zavrhu. Medvoški župan je obljubil, da ga bo v prvih kilometrih spremljalo 120 domačinov. Na Bledu bo Kregar okrog 10.30, na vrhu Triglava ob 16.30. Seveda bo zelo vesel, če boste nekaj kilometrov odtekli z njim ...