Lep sončni dan na Krvavcu so novinarji izkoristili za državno prvenstvo v veleslalomu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Lep sončni dan na Krvavcu so novinarji izkoristili za državno prvenstvo v veleslalomu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
47. srečanje novinarjev smučarjev

47. srečanja novinarjev smučarjev se je na Krvavcu, kjer bodo žičnice obratovale tudi aprila, udeležilo 70 članov društva novinarjev športnikov Slovenije, ki mu predseduje sodelavka RTV-ja Duška Lah: "Dobrodošlo je, da uživamo v smučanju in da rečemo kakšno strokovno novinarsko."
Dan po tekmi v smučarskem teku je bil na vrsti veleslalom, ki je bil dolg skoraj minuto, kar je nekatere precej utrudilo. "Proga je bila ledena, strma, zavita, kot da bi jo postavil Ante Kostelić," je povedal novinar Večera Jože Jerman.
Legendarni radijec Rado Časl je bil tudi precej upehan: "Malček dolga za nas, zimzelene, ampak lepa."
Nekateri so tekmo vzeli zelo zares, nenazadnje jih v kratkem čaka svetovno prvenstvo novinarjev, ki bo letos v Švici. Med tistimi, ki so na SP-ju že zastopali slovenske novinarje, je novinarka TV Slovenija Mariša Bizjak, daleč najmlajša udeleženka prvenstva na Krvavcu "Bila sem že dvakrat in to je izkušnja, ki bi jo moral izkusiti vsak mlad novinar."
Po tekmi je sledilo družabno popoldne, katerega vrhunec je bil nastop brazilskih plesalk. Zanj so poskrbele kar punce iz novinarskih vrst, vendar so bile tako prepričljive, da nihče ni pogrešal pravih Brazilk.

47. srečanje novinarjev smučarjev