Franci Petek bo mladim svetoval, kako se lotiti smučarskih skokov. Foto: BoBo
Franci Petek bo mladim svetoval, kako se lotiti smučarskih skokov. Foto: BoBo

V sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije bo na Stritarjevi ulici četrto leto zapored zimski dogodek Razgibajmo Ljubljano, katerega osrednji namen je predstavitev zimskih športov. Na ogled in preizkus bodo postavili zimskošportno ponudbo, otroci se bodo lahko preizkusili na pravi smučarski skakalnici in smučišču.

Od 10. do 13. ure bo otroke z Mini Planico čakal nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih Franci Petek (zdaj je v vlogi direktorja smučarske zveze), pripravili bodo stometrsko tekaško progo z možnostjo brezplačnega najema smuči, čevljev in palic ter svetovanjem trenerjev smučarskega teka, predstavili se bodo hokejisti in akrobati, na drsanje se boste lahko sprehodili do Emonike, kjer vas bo sprejel olimpijec Luka Klasinc.

Predstavilo se bo okoli dvajset ljubljanskih ponudnikov zimskih športnih programov, povabili pa vas bodo tudi na ogled tekem svetovnega pokala v Planici, Kranjski Gori, na Rogli in na Ljubnem ob Savinji. Posebna kotička bosta namenjena promociji telesne dejavnosti manj dejavnih in promociji čistega športa brez prepovedanih poživil.