Slovenska ekipa. Foto: Mariša Bizjak
Slovenska ekipa. Foto: Mariša Bizjak

V francoskem Val Cenisu, tik ob meji z Italijo, se je skoraj 200 novinarjev iz več kot 30 držav na 64. svetovnem srečanju novinarjev smučarjev pomerilo na veleslalomski tekmi in v smučarskih tekih.

Med novinarkami članicami je svetovna prvakinja v kombinaciji z drugima mestoma v obeh disciplinah postala Maja Roš Kanellopulos s Pop TV-ja, je za Radio Koper sporočila Mariša Bizjak, ki je sicer stopila na najvišjo stopničko po tekmi v smučarskih tekih.

Vrhunski dosežek je s kombinacijsko zmago v kategoriji superveterank uspel tudi Barbri Jermann z revije Suzy - v veleslalomu je konkurenco pustila daleč za seboj, na tekmi v smučarskih tekih je skozi cilj prišla tretja.

S tremi kolajnami za druga mesta v kombinaciji, veleslalomu in tekih se je v kategoriji moški člani okitil tudi Blaž Močnik z Dela. V smučarskih tekih mu je družbo na tretji stopnički delal David Jug z Žurnala24.

Srečanja novinarjev smučarjev so tudi odlična priložnost za pogovore s tujimi kolegi, izmenjavo mnenj in izkušenj, je še poudarila Bizjakova. Osrednji problematiki, ki so jih novinarji načeli letos, sta bili varnost na spletu in gospodarski razvoj v gorskih območjih - Val Cenis, ki se lahko pohvali s 125 kilometri smučarskih prog, sicer prav te dni praznuje pol stoletja, odkar so tam pognali prvo vlečnico.