Toplejši dnevi so oživili tudi športna igrišča. Ste že odigrali kakšno nogometno ali košarkarsko tekmo? Foto: MMC RTV SLO/T. M.
Toplejši dnevi so oživili tudi športna igrišča. Ste že odigrali kakšno nogometno ali košarkarsko tekmo? Foto: MMC RTV SLO/T. M.

Minute za rekreacijo na Valu 202 so tokrat gostile docenta s Fakultete za šport Borisa Silo. Na vprašanje, ali smo Slovenci še vedno narod hribolazcev, odgovarja: "Hribolazcev že, ampak smo tudi marsikaj drugega. Smo narod zelo dobrih športnikov in rekreativcev, saj smo visoko na lestvici evropskih držav po udeležbi na rekreativnih prireditvah. Imamo veliko športnih objektov in veliko možnosti miganja v naravi. Zimskega spanja ni. Vedno več Slovencev se zaveda, da je treba migati vse leto. Poznamo veliko dejavnosti, ki se jih lahko lotimo tudi pozimi, s prihodom toplejšega vremena pa se sploh odpre veliko možnosti."

Dr. Sila ugotavlja, da je današnja mladina pravzaprav v boljšem položaju, kot je bila nekoč: "Nove tehnologije, nova oprema, novi rekviziti ... Vse to prinaša veliko različnih možnosti. Mladina je lahko srečna, da ima toliko izbire, mi, športni pedagogi, pa smo jo dolžni naučiti določene športne dejavnosti do te ravni, da uživa v njih. Pa naj bodo to nogomet, odbojka, smučanje, tek ... Poskušamo privzgojiti zavedanje, da je šport sestavni del življenja."