Okoli 500 udeležencev se je udeležilo 11. športno-zabavne prireditve ZZrolano mesto. Foto: Grabit
Okoli 500 udeležencev se je udeležilo 11. športno-zabavne prireditve ZZrolano mesto. Foto: Grabit

Prireditev ZZrolano mesto je postala že tradicionalen spremljevalec športnega dela Festivala Lent. Tudi letos je Zdrava zabava pripravila največjo rolersko parado v Sloveniji, na kateri se je v poletnem vremenu zbrala lepa množica ljubiteljev tega športa.

"Letos se je ZZrolanega mesta udeležilo skoraj 500 ljudi," je povedal Janez Fece, vodja projekta pri Zdravi zabavi. Prireditve se radi udeležujejo vsi, ki obvladajo vsaj osnove rolanja, saj je odlično poskrbljeno za varnost, udeležencem pa pomagajo tudi mariborski hokejisti Lisjaki, ki poskrbijo, da ni neljubih padcev na težjih delih proge.
Tudi letos se je poleg rolarjev parade udeležilo kar nekaj kolesarjev in skejterjev. "Skoraj 11 kilometrov dolgo progo smo premagali v slabi uri in pol," je povedal Fece. Na progi zagotovo ni bilo dolgčas, saj je pred karavano vozil tovornjak, na katerem je didžej skrbel za odlično glasbo, animator pa je motiviral udeležence, da so dobre volje prirolali do cilja.
ZZrolano mesto je rekreativna prireditev, s katero organizatorji spodbujajo športno dejavnost med Mariborčankami in Mariborčani. Štart na Trgu svobode v Mariboru je bil ob 16. uri.