Koncept oviratlona v ospredje postavlja solidarnost, pomoč in spodbujanje. Pomagala sta tudi Iztok Čop in Rok Marguč. Foto: Borut Živulović/BoBo
Koncept oviratlona v ospredje postavlja solidarnost, pomoč in spodbujanje. Pomagala sta tudi Iztok Čop in Rok Marguč. Foto: Borut Živulović/BoBo
Špela Pretnar. Foto: Borut Živulović/BoBo

Letošnjega oviratlona se je udeležilo 22 otrok, ki so na rehabilitaciji v Soči. V športnem društvu Oviratlon upajo, da bodo dogodki, kot je oviratlon, spodbujali optimizem, vero v moč medsebojnega sodelovanja in v sposobnost posameznika, da se sooči z izzivi, ki mu jih življenje prinaša.

"Cilj oviratlona je premagovanje izzivov in zmaga nad samim sabo ob sodelovanju ter pomoči drugim udeležencem. Organizatorji želimo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek solidarnosti, udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje, kar so na današnjem minioviratlonu dokazali tudi otroci in njihovi pomočniki," je povedala predstavnica športnega društva Oviratlon Anita Drev.

Dobro voljo so z otroki delili motokrosist Tim Gajser in njegov trener Bogomir Gajser, veslač in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Iztok Čop, telovadec Mitja Petkovšek, selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec, selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič, deskar na snegu Rok Marguč, smučarka Špela Pretnar, odbojkarici Simona in Erika Fabjan, judoist Andraž Jereb, pevka Nina Pušlar, pevec Rok Ferengja, raper in borec Denis Chorchyp, radijski voditelj in didžej Uroš Bitenc, igralec Rado Mulej in osebni trener Nejc Kofler.

Tudi na oviratlonu 25. junija na Pokljuki bo en evro od prijavnine namenjen URI - Soča, ki bo zbrana sredstva namenila za program zdravljenja kronične nerakave bolečine.