Ste pripravljeni, da se po mariborskih ulicah peljete z rolerji? Foto: Facebook
Ste pripravljeni, da se po mariborskih ulicah peljete z rolerji? Foto: Facebook

Prireditev se bo začela ob 15. uri. Zbor bo na Trgu svobode, kjer bo štart in cilj prireditve. Na trgu bo potekal tudi spremljevalni program, ki bo poskrbel za dobro voljo obiskovalcev, ob 16. uri pa bo karavana krenila po mestnih ulicah. Na čelu bo vozil tovornjak, na katerem bo DJ poskrbel za glasbo, animator pa bo motiviral udeležence, da bodo lažje premagali progo.

Letos bo ZZrolano mesto organizirano že enajstič in je za vse udeležence brezplačno. V preteklih desetih izvedbah se je prireditev razvila iz dogodka, na katerem se je zbralo kakih 70 navdušencev, v tradicionalni dogodek, na katerem se vsako leto zbere več sto ljubiteljev osmih koleščkov.

Gre za prireditev, na kateri se združijo vse generacije, udeležijo pa se je lahko tudi tisti, ki so nekoliko slabše kondicijsko pripravljeni. Za vse, ki bodo na poti vseeno omagali, bo poskrbljeno tudi za prevoz do cilja.

Proga letošnjega ZZrolanega mesta je enaka lanski in je dolga približno 11 kilometrov: Trg svobode–Prešernova–Razlagova–Krekova–Strossmayerjeva–Mladinska ulica–Vrbanska–Turnerjeva–Gosposvetska–Strossmayerjeva–Koroška–Glavni trg (krožišče)–Glavni most–Trg revolucije–Pobreška–Nasipna–Borcev za severno mejo–Cesta XIV. divizije (krožišče)–Istrska–Ulica Veljka Vlahoviča (krožišče)–Čufarjeva–Zrkovska–Pobreška–dvoetažni most–Oreško nabrežje–Ulica Kneza Koclja–Mlinska ulica (krožišče)–Partizanska–Trg svobode.

"Prireditev je rekreativnega značaja in tako primerna za vsakega, ki obvlada osnove rolanja, udeležite pa se je lahko tudi s skejtom, kolesom ali drugimi koleščki," je povedal Janez Fece, vodja projekta pri Zdravi zabavi.

Organizatorji svetujejo, da uporabite zaščitno opremo (kolenčnike, zapestnike, komolčnike in čelado).