Kapetan Uroš Zorman je zelo blizu svojemu drugemu nastopu na olimpijskih igrah, saj je igral že v Atenah leta 2004. Foto: EPA
Kapetan Uroš Zorman je zelo blizu svojemu drugemu nastopu na olimpijskih igrah, saj je igral že v Atenah leta 2004. Foto: EPA

"V drugem polčasu smo se zbrali, odigrali čvrsto obrambo, svoje sta prispevala tudi vratarja in skupaj smo zdržali pritisk Švedske in publike v dvorani. Menim, da Iran ni v naši kategoriji," je dejal Skube.


Dean Bombač: "Tekma je bila podobna tisti s Španijo, se pravi slab prvi polčas in odlično nadaljevanje. Škoda za zadnji napad, saj smo imeli možnost, da bi vzeli točko in se že uvrstili na olimpijske igre. Kljub temu imamo cilj na dosegu roke. Ne smemo se prepustiti čustvom, treba je ohladiti glave in proti Iranu odigrati čim bolj zbrano. Nato pa bo priložnost, da se sprostimo."

Uroš Zorman: "Žal mi je, da nismo zmagali oziroma osvojili vsaj točke. Imeli smo igralca več, vendar smo naredili dve veliki neumnosti. K sreči to ni bilo odločilno. Zdaj nas čaka sprostitveni večer, kakšna brezalkoholna pijača in morda ogled dobrega filma, jutri pa tekma, ki jo moramo dobiti. Zelo si želimo nastopa na OI in smo res blizu."

Vid Kavtičnik: "Jezen sem nase za tisti zadnji strel v prazno. Švedski igralec me je udaril po roki, bil je prekršek. A takšna je pač igra. Lahko bi se veselili že danes, tako pa nas čaka še ena tekma, za katero sem prepričan, da jo bomo dobili."