Marta Bon se zaveda, da so njene varovanke v slabši formi kot oktobra ob zmagi nad Srbijo. Foto: Aleš Fevžer
Marta Bon se zaveda, da so njene varovanke v slabši formi kot oktobra ob zmagi nad Srbijo. Foto: Aleš Fevžer
Slovenske rokometašice pred tekmo s Švico

Seveda je edini cilj slovenske reprezentance, da na Kodeljevem (začetek tekme ob 17.30) spet zmagajo in ostanejo v igri za sklepni turnir. "Čaka nas dvoboj na domačem terenu. To nas veseli, saj si res želimo igrati pred domačim občinstvom. To nam bo dalo tisti del motivacije, ki nam je v Švici manjkal," pravi Marta Bon.

Bonova priznava, da igralke trenutno niso tako dobro pripravljene kot oktobra, ko so premagale Srbijo. "Pač, pozna se, da igralke niso v taki psihični ali čustveni kondiciji. Ampak verjamem, da imamo toliko moči, da bomo to odpeljale tako, kot se spodobi, in sledile začrtanemu cilju."

Selektorka poudarja, da morajo igralke v igri še marsikaj popraviti. "Absolutno realizacijo v napadu, da bodo v tej fazi igre bolj suverene, bolje povezane. Tudi v obrambi imamo še rezerve. Nekatere stvari so v Švici delovale dobro. Večji del smo igrale obrambo 6-0 z dvema različicama, potem pa smo na njihovi najboljši igralki izvedle tudi tako imenovani obliž. Nekaj podobnega bo tudi tokrat. Mislim, da bomo zmanjšale število napak, predvsem v napadu."

Spet bo manjkala poškodovana Barbara Lazović, prav tako Neža Mitruševska in Katja Čerenjak. Nekaj težav ima tudi Nina Jeriček. "Malo smo oslabljene, ampak vseeno bi to moralo zadostovati. Je pa pomembno, da se te igralke vrnejo za junijski del kvalifikacij, ko bodo naloge še toliko težje."

Slovenijo junija čakata še obračuna s Švedsko in Srbijo. Trenutno v skupini 5 vodi Švedska s petimi točkami, Slovenija je druga s štirimi, Srbija tretja s tremi, Švica pa je zadnja brez točke.

Kvalifikacije za EP, skupina 5
Nedelja ob 17.30:
SLOVENIJA - ŠVICA

ŠVEDSKA - SRBIJA

Lestvica:                           
ŠVEDSKA      3  2 1 0  85:72  5 točk
SLOVENIJA    3  2 0 1  80:78  4     
SRBIJA       3  1 1 1  83:78  3     
ŠVICA        3  0 0 3  65:86  0     
                                    

Na prvenstvo, ki bo decembra na Hrvaškem in Madžarskem, potujeta prvi dve reprezentanci.

Slovenske rokometašice pred tekmo s Švico