Uroš Bundalo igra na položaju krožnega napadalca. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Uroš Bundalo igra na položaju krožnega napadalca. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

Za 23-letnega krožnega napadalca, ki je svojo rokometno pot začel v ljubljanskem Slovanu, bo nastop v Španiji nova stopnička v obetavni karieri. Član koprskega Cimosa ima kar nekaj izkušenj z nastopi v mlajših reprezentančnih selekcijah. Že pred začetkom priprav v Zrečah je bilo realno pričakovati, da bo Bundalo našel svoje mesto tudi med Deničevimi izbranci, po uradni objavi potnikov pa je bil eden izmed stebrov koprskega prvoligaša navdušen.

Sprejel bo vsako vlogo
"Počutim se odlično. Na mesto med potniki na prvenstvo sem bolj upal kot pa pričakoval, tako da sem zelo vesel, da sem med izbranci. Sprejel bom vsako ponujeno vlogo in vsako minuto na prvenstvu poskusil maksimalno izkoristiti. Vzdušje v reprezentanci je odlično, v vsako tekmo bomo krenili na zmago, nadejamo pa se čim boljše uvrstitve," je po objavi reprezentančnega seznama za MMC povedal Bundalo.

Strokovno vodstvo reprezentance za zdaj še ni spregovorilo o rezultatskih ciljih, največji adut slovenske izbrane vrste pa naj bi bila hitrost. Bundalo si bo napadalne minute na položaju krožnega napadalca delil z Miho Žvižejem in Matejem Gabrom, 198 cm visoki orjak pa bo tudi eden izmed ključnih mož slovenske obrambe.

V Španijo po odmeven rezultat
Deničevi izbranci se trenutno potijo v Zrečah, do začetka prvenstva pa jih čakajo številni treningi ter štiri pripravljalne tekme. Bundalo meni, da z zahtevnim ritmom na prvenstvu Slovenci ne bodo imeli težav: "Za vse reprezentance bo ritem enak in mislim, da s tem ne bomo imeli težav. Naš največji adut je zagotovo prepoznavna hitra igra, našim navijačem pa lahko obljubimo, da bomo dali vse od sebe. Upam, da bo to dovolj za odmeven rezultat."