Zaporožje je premagalo Zagreb in odščipnilo točko Rhein Neckar Löwnu. Celjani so proti obema ekipama izgubili. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zaporožje je premagalo Zagreb in odščipnilo točko Rhein Neckar Löwnu. Celjani so proti obema ekipama izgubili. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ivan Vajdl se spopada s kadrovskimi težavami. Foto: MMC RTV SLO

Velenjčani bodo v sredo ob 19.15 gostili danski Aalborg, Celjane pa čaka naporna pot v Ukrajino, kjer se bodo v četrtek ob 18. uri pomerili z Zaporožjem.

"Ose" še vedno brez Papeža
Gorenje tudi proti Aalborgu ne bo nastopilo v popolni postavi. "Na Papeža ne moremo računati, Medved se počasi vrača, rahlo pa je poškodovan Luka Dobelšek in še nekateri nosilci naše igre," je pred dvobojem s trenutno sedmouvrščeno zasedbo v danskem prvenstvu povedal strateg Ivan Vajdl.

Obramba ključ do uspeha
"Aalborg je zelo kakovostna ekipa, predvsem na zunanjih položajih, kjer ima številne dobre strelce, kot so Nicolai Nygaard Pedersen, Martin Larsen, Morten Andreas Slundt in Šved Johan Mikael Jakobsson. Upam, da jih bomo znali zaustaviti in prikazali kakovostno obrambo, ki bo iztočnica za naše bliskovite nasprotne napade in tako imenovane 'lahke' gole. Veliko težje bo prebiti postavljeno dansko obrambo 6-0," je še dejal Vajdl.

Ključni možje Zaporožja Burka, Onufrijenko in Štochl
Zaporožje je Ligo prvakov začelo s presenetljivim neodločenim izidom na gostovanju pri Rhein Neckar Löwnu, nato pa je premagalo še Croatio osiguranje Zagreb. V ukrajinski ekipi sta se na uvodnih treh tekmah v najlepši luči predstavila Sergij Onufrijenko in Sergij Burka, blestel pa je tudi nekdanji član celjskega kluba - slovaški vratar Richard Štochl.

Žvižej: V Harkov po zmago
"Zavedamo se pomembnosti tekme, v Harkov pa potujemo po zmago," je povedal slovenski reprezentant v majici celjskega kluba Luka Žvižej in dodal: "Ukrajinska ekipa je kakovostna, v svojih vrstah ima visoke, a nekoliko okorne igralce in zelo dobrega vratarja. Ukrajinskih velikanov se ne bojim, bolj nas samih. S pametno predstavo lahko zmagamo, predvsem pa moramo izkoristiti našo premoč v hitrosti."

Skupina A

Četrtek ob 18.00:

MOTOR ZAPOROŽJE - CELJE P. LAŠKO
Ob 20.30:
RHEIN-NECKAR LÖWEN - ST. PETERBURG
Nedelja:
CROATIA ZAGREB - VESZPREM

Veszprem 6, Croatia 4, Motor in Rhein Neckar po 3, Celje PL 2, St. Peterburg 0 točk.

Skupina D

Sreda ob 19.15:

GORENJE VELENJE - AALBORG
Četrtek:
FLENSBURG - DROTT HALMSTAD
Sobota:
LA RIOJA - HAMBURG

Hamburg in Flensburg 6, Aalborg in Gorenje po 2, Halmstad in La Rioja 1.