Bomo vendarle še kdaj videli zmagoviti ples Loke v elitni rokometni druščini? Foto: www.rdloka.si
Bomo vendarle še kdaj videli zmagoviti ples Loke v elitni rokometni druščini? Foto: www.rdloka.si

Pred dobrim tednom se je vodstvo Rokometnega kluba Loka odločilo, da članska ekipa po 11. krogu zaradi denarnih težav izstopi iz 1. NLB leasing lige. Škofjeločani so bili v lanski sezoni četrti, premagovali so najboljše slovenske klube, vedno so tudi sloveli po odlični rokometni šoli, zato je bila ta novica velik udarec za slovenski rokomet. Toda vseh upov še ni konec.

Pripravljeni pokriti stroške prevoza
Pri Celju Pivovarni Laško so ugotovili, da v Škofji Loki še vedno obstaja velik interes po ohranitvi in nadaljnjem delovanju Loke, tudi predsednik Rokometne zveze Franjo Bobinac pa želi, da bi Loka ostala v ligi. "Odločili smo se, da pomoč ponudimo mi in k temu pozovemo tudi ostale. Že pred dnevi smo ponudili, da bi našo medsebojno tekmo odigrali kar v Škofji Loki, pa čeprav bi morala biti v Celju. Sedaj smo Loki ponudili, da jim do konca sezone pokrijemo prevoze njihove članske ekipe na vse tekme v NLB Leasing ligi, vse ostale pa pozivamo, da jim pomagajo po svojih najboljših močeh."

Pomagajo tudi Slovenj Gradcu
Celjska ekipa za zgled postavlja Slovenj Gradec, ki je lani do konca sezone igral v prvi ligi, resda izpadel, toda začel graditi na novih temeljih. "Tudi ta klub se je na nas obrnil s prošnjo po pomoči in tudi njim bomo pomagali. Pred našo pokalno tekmo v Slovenj Gradcu jim bomo izročili materialno pomoč, ki upamo, da jim bo vsaj nekoliko pomagala pri ponovni izgradnji koroškega rokometnega centra."

Uresničuje se črni scenarij
V svoji pobudi Celjani ugotavljajo, kako so še pred dobrim letom vodilne pri Združenju rokometnih prvoligašev Slovenije opozarjali na črni scenarij, ki se zdaj dogaja: "Žal tega takrat ali niso jemali resno ali pa niso ničesar storili v smeri, da se takšni scenariji preprečijo, še bolj žalostno pa je, da se takšen scenarij dogaja prav v klubu takratnega predsednika ZROPS-a. Že takrat smo dejali, da je naša želja ta, da liga ostane enotna, kajti samo tako lahko gradimo kakovosten rokometni in športni produkt, kot bi 1. NLB Leasing liga lahko bila. "