Celjane med septembrom in marcem čaka 14 zahtevnih tekem. Med drugim se bodo pomerili tudi z Zagrebom, ki ga vodi selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović. Foto: www.alesfevzer.com
Celjane med septembrom in marcem čaka 14 zahtevnih tekem. Med drugim se bodo pomerili tudi z Zagrebom, ki ga vodi selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar
Krimovke ne bi smele imeti prevelikih težav pri uvrstitvi med najboljših 12. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani in krimovke dobili tekmece v Ligi prvakov

Nova sezona prinaša spremenjen tekmovalni sistem. Najboljših 16 evropskih moštev, t. i. zgornji dom, je izžrebanih v skupini A in B. Zmagovalec teh skupin se bo neposredno uvrstil v četrtfinale, medtem ko bo naslednjih pet moštev iz vsake od skupin igralo osmino finala, kamor se bosta uvrstila še zmagovalca "spodnjega" doma, to je skupin C in D.

Šesto mesto vodi v izločilne boje
Celjani morajo torej za uvrstitev v izločilne boje osvojiti vsaj šesto mesto, ki je dosegljivo, seveda pa to ne bo lahka naloga. Skupinski del bo potekal med 16. septembrom in 6. marcem prihodnje leto.

Tamše: Vsako tekmo želimo zmagati
"Že pred žrebom je bilo jasno, da ne bo lahkih nasprotnikov. Dobili smo zelo zanimivo skupino, sodelovanje v njej pa je potrditev našega dela v preteklosti. O nasprotnikih ne bi razglabljal na dolgo in široko. Moramo se dobro pripraviti. Slabih nasprotnikov v ligi tako ni, mi bomo šli tekmo po tekmo. Najprej bomo osredotočeni na Bešiktaš, ki je zelo dobra ekipa in gostovanje v Turčiji bo zelo zahtevna naloga. Vendar mi se na vsako tekmo in tekmeca pripravljamo enako. Želimo zmagati in tako bo v vsej Ligi prvakov. Zagotovim lahko, da nikomur v Zlatorogu ne bo lahko in da se bomo z vsemi tekmeci enakovredno kosali, kot smo to počeli v pretekli sezoni. Vsako tekmo bomo morali pokazati zakaj smo tu med elito in verjamem ter prepričan sem, da tudi bomo,"
je po žrebu povedal trener Celjanov Branko Tamše.

Krimovke z Larvikom in Rostovom
V ženski konkurenci se bodo krimovke prav tako v skupini A pomerile z evropskim podprvakom Larvikom, ruskim Rostovom in kvalifikantom. Za vstopnico se bodo borili Esbjerg, Baia Mare, Minsk in Ankara. Za preboj v glavni del morajo Ljubljančanke osvojiti eno od prvih treh mest. Skupinski del se začne 16. oktobra.

LIGA PRVAKOV - 2015/16

Skupina A:
KIEL, VESZPREM, PSG, CELJE PIVOVARNA LAŠKO, WISLA PLOCK, ZAGREB, BEŠIKTAŠ, FLENSBURG;

Skupina B: BARCELONA, KIELCE, VARDAR, KOLDING, PICK SZEGED, RHEIN NECKAR LÖWEN,
KRISTIANSTAD, MONTPELLIER.

Skupina C: LA RIOJA, BREST, ČEHOVSKI MEDVEDI, PORTO, VOJVODINA, TATRAN PREŠOV;

Skupina D: METALURG, SKJERN, ZAPOROŽJE, KADETTEN SCHAFFHAUSEN, BAIA MARE, kvalifikant.


LIGA PRVAKINJ - 2015/16

Skupina A:
LARVIK, KRIM MERCATOR, ROSTOV, kvalifikant;

Skupina B: FERENCVAROS, THÜRINGER, PODRAVKA VEGETA, FLEURY LOIRET;

Skupina C: MIDTJYLLAND, VARDAR SKOPJE, HYPO NIEDERÖSTERREICH, kvalifikant;

Skupina D: BUDUĆNOST, BUKAREŠTA, SÄVEHOF, LUBIN.



Celjani in krimovke dobili tekmece v Ligi prvakov