Foto:
Foto:
Miro Požun je bil ponovno zadovoljen.

Evropski prvaki so že po prvem polčasu vodili za osem golov, čeprav je Slovenjgrajčanom po 18. minutah kazalo še veliko slabše (14:3). Vse tri zadetke za domače je na začetku dosegel Romun Florian Sania, nato pa je sledil 12-minutni mrk. Na drugi strani sta mrežo polnila Sergej Rutenka (šest golov v prvih desetih minutah) in Renato Vugrinec, v vratih pa je blestel Dejan Perić. V drugem polčasu se slika na igrišču ni spremenila.

Tretje mesto je po dveh podaljških osvojilo Gorenje, Trebnje pa je ob devetem mestu v Ligi Siol zapravilo zadnjo možnost za preboj v evropske pokale.

Aleš Praznik, trener Preventa: "Vsa Slovenija se je znova lahko prepričala o moči celjskih rokometašev. Mi smo se borili po najboljših močeh, na koncu pa je to zadostovalo za poraz s petnajstimi goli. Nismo razočarani, z uvrstitvijo v finale smo izpolnili naš cilj."

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "Že dve leti nismo osvojili tega pokala, tako da smo z zmagoslavjem zelo zadovoljni. Ta generacija se je odločila v letošnji sezoni osvojiti vse lovorike. Dve sta že v naših vitrinah, na vrsti je še domače prvenstvo. Finalno tekmo smo začeli zelo dobro, celo fantastično, v nadaljevanju pa malce popustili, kar je povsem razumljivo."

Uroš Zorman, igralec Celja Pivovarne Laško: "Vsako zmagoslavje je sladko, še posebej, če lovoriko osvojiš po dveh letih posta. Na finalni pokalni turnir smo se temeljito pripravili, kar je bilo videti tako na polfinalni kot finalni tekmi."

Finale:
Prevent - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 25:40 (11:19)
Rutenka 10, Vugrinec 8; Maksić 5.

Za tretje mesto:

Trimo - GORENJE 35:38 (32:32, 27:27, 13:16) - po dveh podaljških
Ilc 9, Papež 8; Tamše in Mlakar po 8.

Dosedanji zmagovalci:
1992-2001: Celje Pivovarna Laško
2002: Mobitel Prule 67
2003: Gorenje