Koprčani po letih 2008, 2009 in 2011 naskakujejo četrto lovoriko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Koprčani po letih 2008, 2009 in 2011 naskakujejo četrto lovoriko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Celje Pivovarna Laško
Celjani so sredi tedna doživeli neprijeten prvenstveni poraz proti Gorenju. Se bodo pobrali? Foto: Urban Urbanc
Konec tedna za pokalni naslov v Podčetrtku

Polfinalna para sta Cimos - Jeruzalem in Celje PL - Maribor Branik, zato bi bilo vse razen finala med branilci naslova iz Kopra in Celjem veliko presenečenje. Celjani so s 14 naslovi daleč najuspešnejše moštvo v tem tekmovanju. Trikrat so slavili Koprčani, po enkrat pa Prule, Gorenje in Gold Club Hrpelje.

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "V štirih tednih bomo odigrali kar deset težkih tekem, a kljub ostremu in zelo napornemu tekmovalnemu ritmu, v katerem ni časa za počitek in regeneracijo igralcev, ne iščemo alibijev za morebitne neuspehe. Posledice težkih tekem se vidijo v utrujenosti in poškodbah igralcev, zato že dolgo ne moremo igrati v polni postavi. V polfinalu sem pričakoval obračun s Celjani, s katerimi smo se na zadnjih dveh zaključnih turnirjih pokalnega tekmovanja Slovenije vedno pomerili v polfinalu, a nam je žrebanje tokrat prineslo Ormožane. Polfinalnega nasprotnika seveda nikakor ne smemo podcenjevati, kajti v letošnji sezoni smo že doživeli nekaj negativnih presenečenj proti na papirju slabšim nasprotnikom, kot sta bila recimo Izola in Krško. Seveda je naš cilj jasen – ubranitev pokalne lovorike iz lanske sezone."

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: "Maribor Branik je seveda spoštovanja vreden tekmec, v dveh dneh pa nas čakata dve zelo težki tekmi. Toda prepričan sem, da imamo dovolj kakovostnih igralcev, ki bodo kos takšnemu naporu, čeprav je med njimi tudi zelo veliko mladih. V letošnji sezoni smo imeli z Mariborčani že eno slabo izkušnjo, saj smo z zadetkom razlike izgubili prvenstveno tekmo v dvorani Tabor. Za nas je Maribor Branik zelo neugoden tekmec, ki ima dober igralski kader in dobrega trenerja, zato bomo morali biti maksimalno kakovostni, zbrani in previdni. Dejstvo je, da moraš dobiti obe tekmi v dveh dneh, če želiš osvojiti prvo mesto. A najprej se moramo osredotočiti na polfinalno tekmo, šele nato pa razmišljati o nasprotniku v finalu. Celjski klub ima vedno najvišje tekmovalne cilje in tudi v Podčetrtku je naš cilj vrnitev pokalne lovorike v Celje."

POKAL SLOVENIJE (M)
ZAKLJUČNI TURNIR, Podčetrtek

POLFINALE

Sobota ob 16.30:
CIMOS KOPER - JERUZALEM ORMOŽ

Ob 19.00 (prenos na TVS 2 in na MMC-ju):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MARIBOR BRANIK

Nedelja ob 20.00:
FINALE (prenos na TVS 2 in na MMC-ju):

Ob 17.30:
TEKMA ZA 3. MESTO

Konec tedna za pokalni naslov v Podčetrtku