Borisu Deniču je uspelo Beloruse popeljati v Ligo prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Borisu Deniču je uspelo Beloruse popeljati v Ligo prvakov. Foto: Aleš Fevžer

V skupini A, kjer bodo igrali rokometaši Celja Pivovarne Laško, si je zadnje mesto priigral Motor Zaporožje, v skupino B se je prebil Porto, Dinamo Minsk pa bo igral v skupinii C.

Zaporožje si je skupinski del lige prvakov priigralo po tem, ko je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 v polfinalu ugnalo Borac iz Banja Luke s 40:18, v finalu pa še Vojvodino s 36:24. Porto je bil najboljši v kvalifikacijah skupine 4, v polfinalu je premagal Elverum z 29:28, v finalu pa Constanto s 26:22.

Minsk je v skupini 2 s 25:21 najprej odpravil AEK Atene, v finalu pa še Tatran Prešov z 29:27. V polfinalu sta Dean Bombač in David Miklavčič dosegla po zadetek, Uroš Bundalo pa se ni vpisal med strelce. V finalu se je od Slovencev v strelsko statistiko vpisal le Bombač s petimi goli.

V dvoboju za tako imenovani wild card je poljska Wisla Plock s skupnim izidom 55:52 izločila "slovenski" Montpellier. Poljaki so prvo tekmo v Franciji izgubili s 27:29, povratno pa dobili z 28:23. Boštjan Kavaš se v poljski ekipi na tej tekmi ni vpisal med strelce, na drugi strani pa sta Vid Kavtičnik in Dragan Gajić dala po štiri gole, Jure Dolenec in Matej Gaber sta ostala pri ničli.

"Wild card" si je priigral tudi skopski Metalurg Renata Vugrinca. Ta je na prvi tekmi proti Picku Szegedu slavil s 26:16, povratno pa izgubil z 19:23. Na tej je Vugrinec zabil štiri gole. Že avgusta je v nemškem obračunu za posebno povabilo HSV Hamburg ugnal Füchse Berlin.

Skupinski del lige prvakov bo na sporedu od 18. septembra do 23. februarja.

Skupina A: Veszprem, Croatia Osiguranje Zagreb, St. Peterburg, Rhein-Neckar Löwen, Celje Pivovarna Laško, Motor Zaporožje;
Skupina B: Kiel, Vive Targi Kielce, Wisla Plock, Kolding, Dunkerque, Porto;
Skupina C: Barcelona, Paris Saint-Germain, Vardar, Wacker Thun, Dinamo Minsk, Metalurg Skopje;
Skupina D: Aalborg, Gorenje, Flensburg-Handewitt, Naturhouse La Rioja, Drott Halmstad, HSV Hamburg.