Kako se bodo Celjani odrezali proti Flensburgu deset let po največjem uspehu slovenskega klubskega rokometa? Foto: Aleš Fevžer
Kako se bodo Celjani odrezali proti Flensburgu deset let po največjem uspehu slovenskega klubskega rokometa? Foto: Aleš Fevžer
Gorenje Velenje
Gorenje Velenje bo skušalo presenetiti klub iz francoske prestolnice. Foto: Aleš Fevžer
Flensburg - Thomas Morgensen
Flensburg je osvojil 2. mesto v skupini D. Foto: EPA

Pred desetimi leti sta se Celje Pivovarna Laško in Flensburg pomerila v velikem finalu Lige prvakov in v nepozabnem dvoboju so "pivovarji" postali evropski klubski prvaki, potem ko so doma slavili s 34:28, v gosteh pa izgubili s 30:28.

Že 19. med evropsko elito
V celjskem klubu so z žrebom zadovoljni, saj se v Zlatorogu obeta še najmanj en evropski spektakel, ki ga ljubitelji rokometa ne smejo zamuditi. Športni direktor Roman Pungartnik je ob tem poudaril pomen uspehov slovenskih klubov: “To je že naš devetnajsti nastop med evropsko elito. To je v Evropi uspelo le še dvema kluboma in mislim, da se ne zavedamo razsežnosti tega podatka. Zelo pomembno je, da smo se znova uvrstili v izločilne boje in letos s tretjim mestom še nadgradili lanski rezultat, enako pa je uspelo tudi Velenju, kar dokazuje, da slovenski klubi kljub težkemu položaju še držimo stik s to elito. Pred nami sta zdaj osmina finala in še en izjemen dvoboj, tokrat s Flensburgom, ko bo Zlatorog ponovno gostil vrhunski spektakel, in tega se veselimo."

Za klubsko spletno stran je vtise strnil tudi trener Celja Branko Tamše: “Dobili smo zelo kakovostnega nasprotnika, a drugače danes niti ni moglo biti. Flensburg je stari znanec slovenskih igrišč, tako Celja v preteklosti in Velenja v tej sezoni. Zame igrajo najlepši rokomet v Nemčiji, imajo odličen sistem igre, vsa igralna mesta pa imajo odlično zapolnjena. V njihovi ekipi je veliko tujcev, kjer prevladuje skandinavsko-balkanski slog in morda prav zato igrajo tako lep rokomet."

Hansen, Narcisse, Abalo ...
Gorenje Velenje
še nikoli ni igral s PSG, ki pa že v krstni sezoni v Ligi prvakov meri proti vrhu. V Parizu so zbrali izjemno moštvo, ki stavi na moč in hitrost. "Ose" so še pred samim žrebom zagotovile, da se bodo, ne glede na nasprotnika, bojevale za zmago, svoje spretnosti pa bodo lahko zdaj preizkusile proti igralcem, kot so Mikel Hansen, Daniel Narcisse, Luc Abalo in pa seveda še lanski član Gorenja, Fahrudin Melić.

Naveličani že dvobojev z Nemci
Velenjskemu rokometašu Janezu Gamsu, ki si je pred žrebom zaželel kogar koli, razen Nemcev, se je želja uresničila. "Malo sem že naveličan teh nemških klubov, zato sem z žrebom zadovoljen. Do zdaj se nam je vedno dogajalo, da je v dvorano prišel klub, kjer nastopa kakšen igralec, ki je pred tem igral za Gorenje, in vesel sem, da se bo tokrat v dvorano vrnil Fahrudin. Vsekakor pričakujem zanimivo tekmo. Glede na to, da smo se do zdaj borili, se bomo v nadaljevanju še toliko bolj, in prepričan sem, da Parižanom v Velenju ne bo lahko."

Prve tekme bodo odigrane med 19. in 23. marcem, povratna srečanja pa teden dni pozneje.

DUNAJ, žreb
Osmina finala:
MOTOR ZAPOROŽJE - KIEL
AALBORG - BARCELONA
VARDAR SKOPJE - HSV HAMBURG
WISLA PLOCK - VESZPREM
GORENJE VELENJE - PSG
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - FLENSBURG
METALURG - KOLDING
TARGI KIELCE - RHEIN NECKAR

BEG IZ KRIMA SE NADALJUJE Najboljši slovenski ženski rokometni klub Krim Mercator bo v naslednjih dneh ostal brez dveh romunskih igralk. Po poročanju uradne spletne strani Lige prvakinj Krimovo barko zapuščata krožna napadalka Oana Manea in vratarka Talida Tolnai, ki se po dobre pol sezone vračata v domovino. Dveletni pogodbi sta podpisali z ambiciozno ekipo CSM Bukarešta. Že pred dnevi je z istim klubom podpisala prav tako že nekdanja krimovka Patricia Vizitiu.