Slovenke so vodile do 48. minute, potem pa 11 minut niso dosegle gola. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so vodile do 48. minute, potem pa 11 minut niso dosegle gola. Foto: www.alesfevzer.com
Črnogorke so si ob koncu pošteno oddahnile. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske rokometašice ostale brez točke
Slovenke so se dobro upirale Črnogorkam

Slovenke so pokazale povsem drugačen obraz kot na sredini tekmi s Hrvaško, ko so izgubile za osem golov. Že v peti minuti so si - predvsem na račun bravuroznih posredovanj vratarke Miše Marinček in učinkovite Barbare Lazović - priigrale vodstvo treh golov (4:1), z dobro igro pa nadaljevale vse do 19. minute, ko so jih visokorasle Črnogorke prvič na tekmi ujele in izenačile na 6:6. V nadaljevanju je bila malenkostno boljša gostujoča reprezentanca, ki je s pridom izkoristila nekatere napake v domači ekipi. Slovenija si je najvišji zaostanek pridelala v 29. minuti (8:11), v končnici pa je sijajno izkoristila številčno premoč na igrišču, dosegla tri zaporedne gole in polčas končala z neodločenim izidom (11:11).

Slovenke so sijajno igrale tudi v drugi polovici tekme, do 48. minute so bile - predvsem po golih Lazovićeve in Maje Šon - v rahli rezultatski prednosti (19:18), nato pa so Črnogorke prevzele nadzor na igrišču. Slovenke so se trudile po najboljših močeh, v prelomnih trenutkih dvoboja pa jim je počasi začelo zmanjkovati moči in zbranosti v igri, kar so izkušene tekmice s pridom izkoristile. Slovenke med 48. in 59. minuto sploh niso dosegle gola, tako da so v 56. minuti zaostale za tri gole (19:22). Tega zaostanka v sami končnici tekme niso bile sposobne nadomestiti, čeprav so imele nekaj priložnosti, da se približajo Črnogorkam.

Kvalifikacije se bodo nadaljevale v prvi polovici marca prihodnje leto, ko se bo Slovenija dvakrat pomerila z Makedonijo.
Na evropsko prvenstvo se bodo poleg gostiteljice Švedske uvrstile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter najboljša tretja iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin.

2. krog, Ljubljana:
SLOVENIJA - ČRNA GORA 20:22 (11:11)
Slovenija: Stefanišin, Marinček, Stanko, Ferfolja, Zrnec, Jeriček, Panger, Mavsar 6 (3), Lazović 6, Irman 2, Gregorc, Barić, Petrinja 1, Šon 5.
Črna gora: Rajčić, Hasanić, Petrović 3 (1), B. Pavičević, Grbić 1, Vukčević, Čavlović, I. Pavičević, Klikovac, Jauković 4, Bulatović 9 (2), Ramusović, Mehmedović 3, Despotović, Raičević 2.

MAKEDONIJA - HRVAŠKA 22:36 (11:15)

Hrvaška in Črna gora po 4, Slovenija in Makedonija 0 točk.

Slovenske rokometašice ostale brez točke
Slovenke so se dobro upirale Črnogorkam