Boris Denič je s strokovnim štabom že dobro naštudiral prve tekmece na evropskem prvenstvu Norvežane.
Boris Denič je s strokovnim štabom že dobro naštudiral prve tekmece na evropskem prvenstvu Norvežane. "Nisem videl nič takšnega, kar že ne bi vedel o njih," zatrjuje 44-letni Ljubljančan. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
David Špiler in Cedric Sorhaindo
David Špiler je med nosilci igre slovenske reprezentance. Foto: Reuters
Rokometaši opravili prvi del priprav

Slovenci so v Zrečah opravili prvi del priprav za evropsko prvenstvo, zdaj pa jih na Danskem, kamor bodo odpotovali v četrtek zjutraj, čakajo trije testi. Od petka do nedelje se bodo pomerili z Dansko (Kolding), Islandijo (Herning) in s Poljsko (Arhus). "Šlo bo za piljenje forme proti trem izjemnim ekipam. Tekme bodo seveda pokazale tudi naše pomanjkljivosti. Moja ekipa je mlada in potrebuje kilometrino, zato jim bodo te tekme še kako koristile," je dejal Denič.

Na Danskem treniranje obrambe 6-0
Slovenski selektor seveda teden dni pred evropskim prvenstvom ne bo vsega razkril, še posebej zato ne, ker bo Islandija tekmec Slovenije tudi v Vršcu. Denič se bo tako na Danskem Islandcem zoperstavil z obrambo 6-0, ki so je vajeni, medtem ko jih bo na prvenstvu pričakal s postavitvijo 3-2-1. Psihološka trdnost je bila v preteklosti pogosto težava. Kako je z njo tokrat? "Posebej ne delamo na tem, ampak jo skušamo graditi na treningih, predvsem s spoštovanjem soigralcev," je pojasnil Denič.

Špiler: Rezultat ne bo v ospredju
David Špiler
je dejal, da so na treningih napravili velik korak naprej, turnir pa bo pokazal, kje so: "Čeprav želimo vedno zmagovati, pa rezultat tokrat ne bo v ospredju. Tudi če nas tekmeci premagajo z razliko desetih golov, sem prepričan, da zaradi tega ne bomo v ničemer nazadovali, temveč lahko le napredujemo." Špiler je dodal, da je vzdušje v reprezentanci dobro: "Odlično se razumemo, tako da nam treningi hitro minevajo. V veselje mi je igrati z vsakim posebej in z vsemi skupaj."

Slovenci bodo po vrnitvi iz Danske v ponedeljek nadaljevali treninge v Zrečah.

Sedem debitantov na velikih tekmovanjih
Slovenska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu v Srbiji med najmanj izkušenimi. Na velikem tekmovanju bodo prvič zaigrali David Miklavčič, Marko Bezjak, Primož Prošt, Jure Dolenec, Peter Pucelj, Matej Gaber in Borut Mačkovšek.

Spored pripravljalnih tekem na Danskem:

Petek ob 19.00 (Kolding):
Slovenija - Danska (prenos tekme na tej povezavi)

Sobota ob 14.15:
Slovenija - Islandija (MCH Arena, Herning)

Nedelja ob 14.15:
Slovenija - Poljska (NRGi Arena, Aarhus)

Rokometaši opravili prvi del priprav