Primož Prošt (levo) je proti Francozom dobro opravil svoje delo. Mu bo selektor Boris Denič zaupal mesto med vratnicama tudi proti Madžarski? Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Primož Prošt (levo) je proti Francozom dobro opravil svoje delo. Mu bo selektor Boris Denič zaupal mesto med vratnicama tudi proti Madžarski? Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

28-letni Trboveljčan je tako dokazal, da ne brani zastonj v Montpellierju. Francoze je namreč dobro 'bral'. "Zadovoljen sem s svojo predstavo. Čakal sem na to priložnost in vesel sem, da nisem pregorel v želji. Žal na koncu to ni bilo dovolj. Žal so se nam s prejšnjih tekem ponovile tehnične napake in nekaj zgrešenih 'zicerjev'," je svoj debi na velikem tekmovanju podoživljal Prošt.

S polno paro po dve zmagi
A Slovenci se ne predajajo: "Zagotovo nas je obračun s Francozi malo izčrpal, ampak nič še ni izgubljenega. Glave gor. Pred nami sta še dve tekmi in gremo s polno paro po dve zmagi. Poskušali bomo zmanjšati število tehničnih napak in videli bomo, kaj nam bo to prineslo," se srečnega razpleta, po katerem bi se Slovenci z dvema zmagama lahko celo uvrstili še v polfinale, nadeja 186 cm visoki vratar.

Lahkih tekem ni
Kakšno tekmo torej pričakuje drevi? "Težko rečem, dozdajšnje prvenstvo je pokazalo, da z izjemo ene lahkih tekem ni bilo. Tudi drevi pričakujem težko tekmo v pravem ambientu, za katerega bodo poskrbeli naši in madžarski navijači." Bo znova stal v slovenskih vratih? "To je odvisno od selektorja. Sam bom skušal svojo minutažo čim bolj izkoristiti," je sklenil Prošt.

Deževen dan v Novem Sadu
Sicer pa v Novem Sadu po sončnih "spomladanskih" dneh dežuje. Je to dober ali slab znak za Slovenijo? Odgovor na to bo znan okoli 21.30.

Iz Novega Sada