Slovenija bo aprila nastopila na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Nasprotniki bodo znani po evropskem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija bo aprila nastopila na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Nasprotniki bodo znani po evropskem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Vujović: Pomagati nam ne bi mogel niti gospod Bog
Vujović: Kot da bi bili tik pred dopustom

Blizu in tako daleč, je morebiti še najboljši opis nastopov slovenske reprezentance v Vroclavu. V treh tekmah ena točka, a še najmanj pričakovana, sicer pa polčas dobre igre proti Švedom in 10 minut proti Nemcem. Trditi, da si fantje niso želeli zmage, bi bilo popolnoma neumestno. Za poraz so krive njihove rokometne hibe, ki jih velikokrat ni uspelo skriti niti predhodnikom Veselina Vujovića niti njemu samemu. Glave so bile sinoči vroče, a ne toliko, da bi sprožile kakšen prepir, poln žara. Ravno nasprotno, tišina je bila mučna in zgovorna.


To je bila, kljub ne ravno visokemu porazu, tekma za pozabo in turnir z njo ob porazu tudi. Odgovornost je na svoja široka črnogorska pleča prevzel selektor, a tudi on ni znal pojasniti, kako so njegovi varovanci tako slabo reagirali na ponujeno priložnost. Na dolgo in široko je komentiral tekmo, opravičil obolelega Bombača, a jasno in glasno povedal, da si tudi sam zasluži kritiko. Pozneje je pojasnil, da bi marsikaj spremenil, če bi še enkrat začel priprave, in da bo ob imenih na naslednjih spiskih po sestanku z igralci vsem bolj jasno, kaj je imel v mislih.

Slovenski rokometaši se bodo zaradi težav z letalskimi rezervacijami, ki bi se sprostile šele v petek, v domovino vrnili danes z avtobusom.


Najbolj konkreten je bil ob igri srednjih zunanjih igralcev, ki so po njegovem mnenju v preteklosti počeli vse, tudi tisto, za kar niso zadolženi v igri, in so na račun njihove sicer nesporne kakovosti v reprezentanci zapostavljali preostale zunanje igralce, levo in desno od njih. Imeti takšne, ki so višji od dveh metrov, je sicer božji dar, v rokometu jih ni toliko, bolj kot v napadu pa z redkimi izjemami prinašajo dodano vrednost v obrambo. Tistih v zadnjem decimetru pred opevano višino pa ima tudi Slovenija dovolj. In ti zanesljivo streljajo manj od enako visokih tekmecev.

Obetajo se večje spremembe, kot jih je Vujović deloma nakazal že s prvotnim seznamom potnikov, ki ga je bil prisiljen pozneje popraviti. Sprva smo mislili, da bo slabša volja ob odhodu vplivala na igro, pa ni bilo tako. Prav pretirane navezanosti pa tudi ni bilo čutiti.

Vujović je še vedno nov, poskusil bo vse, da bi iz reprezentance potegnil največ, do olimpijskih kvalifikacij v aprilu pa prav veliko časa za to znova ne bo imel. Kaj vse lahko spremni, prepuščam domišljiji navijačev.

Vujović: Pomagati nam ne bi mogel niti gospod Bog
Vujović: Kot da bi bili tik pred dopustom