Ana Gros je bila s sedmimi goli najboljša strelka Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros je bila s sedmimi goli najboljša strelka Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Francija še enkrat premočna

Francozinje so v Velenje prišle s prednostjo sedmih golov (27:20) s prve tekme v Brestu. A tudi v Rdeči dvorani so dale Slovenkam hitro vedeti, da zanje ne bo kruha. Že po petih minutah so namreč vodile s 5:1, tako da je bila selektorka Marta Bon prisiljena vzeti minuto odmora.

Ta ni pomagala, saj so razpoložene Francozinje še naprej držale vse niti igre v svojih rokah in tekmo mirno pripeljale do konca. Pri Slovenkah je bila s sedmimi goli najučinkovitejša Ana Gros.


Tamara Mavsar: "V prvem polčasu so nas pokopali številni zgrešeni streli, pa tudi v obrambi nismo naredile dovolj prekrškov, Francozinje so imele enostavno preveč odprtih strelov. V drugem polčasu smo se trudile po naših najboljših močeh, nekatere zadeve smo popravile, v celoti pa prikazale premalo proti tako kakovostnim tekmicam iz Francije."

Ana Gros: "Razočarana sem, upala sem na zmago pred domačimi gledalci. Slabo smo odprle tekmo, to je bil tudi glavni razlog, da kakovostne Francozinje v nadaljevanju nismo ujele. Glave gor, gremo dalje."


SVETOVNO PRVENSTVO
DODATNE KVALIFIKACIJE
Povratna tekma, Velenje

Slovenija - FRANCIJA
21:27 (10:14)

Slovenija: Stefanišin, Marinček, Pandžić, Stanko, Zrnec 1, Krhlikar, Gros 7 (2), Beganović, Jeriček 2, Hrnčić, Mavsar 2, Lazović 3, Turnšek, Irman 4 (1), Gregorc, Petrinja 1.

Francija: Leynaud, Darleux, Kamto Njitam, Ayglon 2, Pineau 5, Zaadi Deuna 1, Prouvensier, Houette 1, Niakate 2, Dembele 3, Bulleux 3, Goiorani, Edwige, Nze Minko, Niombla 3, Lacrabere 7 (1).

Sedemmetrovke: 3/6; 1/1

Izključitve: 4 min; 8 min

Prva tekma:
FRANCIJA - SLOVENIJA
27:20 (15:11)

Francija še enkrat premočna