Trener Velenja Gregor Cvijić pravi, da naporen ritem tekem ne sme predstavljati nobene težave.
Trener Velenja Gregor Cvijić pravi, da naporen ritem tekem ne sme predstavljati nobene težave. "Nastop na sklepnem turnirju je nagrada za naše preteklo delo, naš cilj pa je finale. Treba bo iztisniti zadnje atome moči, z odgovornim pristopom pa ga lahko dosežemo," pravi Cvijić. Foto: BoBo
Staš Skube
Ključni igralec Gorenja Staš Skube se vrača po poškodbi mečne mišice. Mariboru je zabil 12 golov. Foto: BoBo
Gorenje z Berlinom za finale Pokala EHF

Velenjčani so na generalki za Berlin v sredo v gosteh ugnali Mariborčane, zmaga na drugi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva - na njej so tudi izenačili izid v zmagah na 1:1 - pa je v njihove vrste prinesla tudi določen mir.

Cvijić: Dokazati, da smo si zaslužili nastop v Berlinu
Füchse bo v dvorani Maxa Schmellinga favorit, vendar se Gorenje ne predaja. "Füchse je favorit. Igral bo na svojem igrišču, v svojih vrstah ima enajst tujcev, a to ne pomeni, da gremo v Berlin z belo zastavo," je pred sobotno polfinalno tekmo na začetku dejal velenjski trener Gregor Cvijić in dodal: "Igrali bomo na polno, vsak bo proti nam moral preliti ogromno znoja. Prikazati se moramo v pravi luči, predvsem pa moramo vsem dokazati, da smo si zaslužili nastop na sklepnem turnirju v Berlinu ter se boriti, tako kot smo se na četrtfinalnem obračunu proti danskemu Holstebroju."

Šoštarič: Skušali bomo presenetiti
Eden ključnih mož Gorenja je Mario Šoštarič, ki pred obračunom s Füchsejem pravi. "V Berlin navkljub nekaterim zdravstvenim težavam odhajamo sproščeni, a to ne pomeni, da smo se že vnaprej sprijaznili s svojo usodo. V Nemčiji moramo dokazati, da nismo avtsajderji, temveč povsem enakovredni Füchseju oziroma Hamburgu in Sjernu. Gremo tekmo po tekmo, najprej je na vrsti berlinska ekipa, ki je zelo kakovostna, a nanjo se bomo temeljito pripravili in jo skušali presenetiti," napoveduje Šoštarič.

Velenjčani leta 2009 igrali v finalu Pokala EHF
Zasedba iz Šaleške doline se je četrtič uvrstila v polfinale enega izmed evropskih pokalov. V sezoni 1994/95 je igrala v polfinalu Pokala EHF, kjer jo je nato izločila ruska zasedba Poljot iz Čeljabinska s skupnim izidom 58:45. V sezoni 2003/04 je igrala v polfinalu Pokala pokalnih zmagovalcev in morala priznati premoč španskemu Valladolidu, ki je zmagal s skupnim izidom 64:58. V sezoni 2008/09 je nastopila v velikem finalu Pokala EHF in izgubila proti nemškemu Gummersbachu s skupnim izidom 50:55.

POKAL EHF, zaključni turnir, Berlin, polfinale:

Sobota ob 14.30:
SKJERN (DAN) - HSV HAMBURG

Ob 17.30:
FÜCHSE BERLIN - GORENJE VELENJE

Finale bo v nedeljo ob 17.30, tekma za 3. mesto pa ob 14.30.

Gorenje z Berlinom za finale Pokala EHF