Velenjčani imajo lepo priložnost, da se prebijejo na zaključni turnir v pokalu EHF. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčani imajo lepo priložnost, da se prebijejo na zaključni turnir v pokalu EHF. Foto: www.alesfevzer.com
Dean Bombač
Dean Bombač je v osmini finala Lige prvakov na dveh tekmah Rhein Neckar Löwnu zabil 13 golov. Foto: EPA

V avstrijski prestolnici so opravili žreb četrtfinalnih parov pokala EHF, na njem pa je od slovenskih klubov sodelovalo tudi Gorenje. Velenjčani so v močni skupini A s HSV-jem osvojili drugo mesto in se tako prebili v izločilne boje drugorazrednega evropskega rokometnega tekmovanja.

"Ose" so za nasprotnika dobili moštvo s severa Danske, ki je lani v močnem domačem prvenstvu osvojilo 3. mesto. Zanimivo, da ima Tvis Holstebro v svoji zasedbi samo enega legionarja, in še to je Šved Jonas Larholm. Danci so odločno zmagali v skupini B, pri čemer sploh niso izgubili, temveč štirikrat zmagali in dvakrat remizirali.

Vajdl: Lahko premagamo Dance
"Menim, da premoremo dovolj kakovosti, da lahko premagamo danskega predstavnika. Hkrati pa je povsem jasno, da gre za kakovostnega tekmeca, ki je že vrsto let na vrhu danske klubske scene, moč danskega rokometa pa je vsem znana. Tvis Holstebro goji tradicionalno skandinavsko igro, krasi ga agresivna obramba in hiter nasproten (pol)protinapad. V vsakem primeru se bomo na dansko ekipo dobro pripravili, v prvi vrsti pa želimo usposobiti naše krožne napadalce, ki so v zadnjem času imeli kar precej zdravstvenih težav,
" je dejal trener Gorenja Ivan Vajdl.

Na sklepni turnir, 16. in 17. maja, je že neposredno uvrščen gostitelj finala Füchse Berlin.

POKAL EHF, četrtfinale:
GORENJE VELENJE - TVIS HOLSTEBRO (DAN)

MELSUNGEN (NEM) - SKJERN (DAN)

HSV (NEM) - ESKILSTUNA GUIF (ŠVE)

Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 11. ali 12., povratne pa 18. ali 19. aprila.


V četrtfinalu Lige prvakov bodo nastopili štirje slovenski rokometaši. Uroš Zorman igra za poljski Vive Tauron Kielce, tako da bo moči meril s svojim nekdanjim soigralcem pri Prulah, Celju in slovenski reprezentanci Matjažem Brumnom, za madžarski Veszprem nastopa Gašper Marguč, za madžarski Pick Szeged pa Dean Bombač.

Zmagovalci četrtfinalnih tekem se bodo uvrstili na sklepni turnir, ki bo 30. in 31. maja v nemškem Kölnu. Na lanskem finalnem turnirju je prvo mesto osvojil Flensburg-Handewitt, v tej sezoni pa ga je v osmini finala izločil Kiel.

LIGA PRVAKOV

Četrtfinale, žreb:
ZAGREB - BARCELONA

VARDAR - TAURON KIELCE
(Brumen; Zorman)

PARIS SG - VESZPREM (Marguč)

SZEGED - KIEL
(Bombač)

Prve četrtfinalne tekme bodo med 8. in 12., povratne pa med 15. in 19. aprilom.