Tudi trener Vladan Matić si je po koncu tekme dal duška. Foto: Aleš Fevžer
Tudi trener Vladan Matić si je po koncu tekme dal duška. Foto: Aleš Fevžer
Sebastian Skube
Zagrebčani so se Skubeta lotili z ostrimi prijemi. Kljub temu je Dolenjec uspešno razigraval soigralce in zabil še štiri gole. Foto: Aleš Fevžer
Gašper Marguč
Gašper Marguč upa, da bodo proti Gorenju ponovili odlično igro v obrambi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Celje zakorakalo proti osmini finala

ugotavljal trener celjskih rokometašev Vladan Matić.

Srbski strokovnjak na celjski klopi je imel v soboto zvečer veliko razlogov za zadovoljstvo, saj imajo zdaj njegovi varovanci povsem na dosegu celo 3. mesto v skupini A Lige prvakov, hkrati pa so si močno dvignili samozavest pred srednim (4. december) derbijem državnega prvenstva z Gorenjem.

"Igramo dobro, dali bomo vse od sebe, da premagamo Velenjčane in da se vzpnemo na vrh lestvice," je odločen Matić.

Skube: V takem ambientu ne moremo izgubiti
"Tekma je bila odlična, a nervozna. Bilo je zelo veliko pritiska na nas in na njih, vendar smo ga mi bolje prenesli. Tekmo smo odprli fenomenalno in prednosti nismo več izpustili iz rok. Igrali smo hitro, zato je bilo kar nekaj napak, a naša obramba je bila vrhunska. Z njo smo popravili vse in na ta način tudi zmagali. Smo izkušenejša ekipa od Zagreba in v takem ambientu, kot je bil tokrat, enostavno ne moremo izgubiti," je bil nad vzdušjem, ki ga je pripravilo več kot 5.000 navijačev v Zlatorogu, navdušen eden ključnih celjskih mož Sebastian Skube.

Slišković: Gorenje? Mi smo favoriti!
Med celjskimi junaki sobotnega večera je bil tudi Ivan Slišković, ki je rojakom zabil šest golov. "Zagotovo sem bil še posebej motiviran proti Zagrebu. Tako pač je. Sicer pa je odločila naša vrhunska obramba, pametna igra v napadu in seveda občinstvo, ki nas je nosilo. V Zlatorogu smo proti vsakomur favoriti. Če smo se lahko enakovredno kosali z Veszpremom, premagali Zagreb, lahko tudi Gorenje. Mi jih cenimo in spoštujemo, a mi smo favoriti," napoveduje Slišković.

Zlatorog stal že v 45. minuti
Gašper Marguč je bil skupaj s Sliškovićem prvi strelec pivovarjev: "Že dolgo se ni zgodilo, da bi občinstvo v Zlatorogu že v 45. minuti vstalo na noge. Tako polne dvorane si vedno želimo. Celjsko občinstvo je zahtevno, tokrat pa smo jim dali tisto, kar hočejo. Tekma je bila pomembna, igralo se je na nož. V napadu nismo blesteli, a smo vse popravili z obrambo, ki je bila najboljša v sezoni. Zaustavili smo Stipeta Mandalinića in Luko Stepančića, njihova prva strelca. Zdaj je treba dobiti Zaporožje doma, St. Petersburg v gosteh in tretje mesto je praktično naše."

Čas je, da Gorenje pade
Derbi z Gorenjem? "Prišel je čas, da premagamo Gorenje. Če hočemo ostati v igri za naslov, ki je, kot smo napovedali pred sezono, naš cilj, jih moramo premagati. In če bomo odigrali takšno obrambo kot tokrat, ni strahu za zmago," je sklenil Marguč, nato pa odhitel proslavljat k soigralcem v slačilnico, iz katere je donela tista Slakova ponarodela "V dolini tihi" ... Ja, v soboto zvečer je bil v Zlatorogu in (ob njem) upravičeno čas za slavje.

Dvoršek tarnal nad nemočjo v napadu
In Zagrebčani? Trener hrvaških prvakov Boris Dvoršek je domačim čestital za zasluženo zmago in dejal, da so sami tekmo izgubili v napadu, kjer niso imeli razpoloženih igralcev, medtem ko je bil z igro v obrambi zadovoljen.

Celje zakorakalo proti osmini finala