Marta Bon bo skušala slovenske rokometašice popeljati na prvo evropsko prvenstvo po letu 2010. Foto: EPA
Marta Bon bo skušala slovenske rokometašice popeljati na prvo evropsko prvenstvo po letu 2010. Foto: EPA

Izbranke Marte Bon bodo igrale v skupini 4, kjer so še Črna gora, Hrvaška in Makedonija. Slovenija v kvalifikacijah za lansko evropsko prvenstvo na Madžarskem in Hrvaškem ni bila uspešna, v svoji skupini se je uvrstila za Švedsko in Srbijo ter pred Švico.
Kvalifikacijska pot za nastop na evropskem prvenstvu na Švedskem se bo začela oktobra. Nazadnje so Slovenke na turnirju stare celine nastopile leta 2010, ko so na Norveškem in Danskem zasedle 16. mesto.
"Za nas bi bila tako ali tako vsaka skupina težka, toda po drugi strani je res, da smo v zadnjem obdobju postali reprezentanca, ki lahko igra z vsako in ni že vnaprej izločena, kot je bila morda včasih. Po moči sta Črna gora in Hrvaška trenutno pred nami, Makedonija je za nami, ampak na splošno niti ni tako slabo. Hitro se bomo morali začeti pripravljati na vse tri reprezentance, jih analizirati in skušati narediti najbolje, kar se bo dalo," je žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na EP, ki bo leta 2016 na Švedskem, komentirala slovenska selektorica Marta Bon.

Na evropsko prvenstvo, ki bo med 4. in 18. decembrom prihodnje leto v Stockholmu, Göteborgu, Malmöju, Kristianstadu in Helsingborgu, se je neposredno uvrstila gostiteljica Švedska, poleg nje se bosta še po dve najboljši reprezentanci iz vseh kvalifikacijskih skupin.

Kvalifikacijske skupine za EP 2016:
Skupina 1: Norveška, Romunija, Belorusija, Litva
Skupina 2: Srbija, Češka, Ukrajina, Italija
Skupina 3: Španija, Nizozemska, Avstrija, zmagovalka prvega kvalifikacijskega turnirja A
Skupina 4: Črna gora, Hrvaška, Makedonija, Slovenija
Skupina 5: Madžarska, Poljska, Slovaška, zmagovalka prvega kvalifikacijskega turnirja B
Skupina 6: Danska, Rusija, Turčija, Portugalska
Skupina 7: Francija, Nemčija, Islandija, Švica