Rokomet
Vid Kavtičnik
Kapetan Slovenije Vid Kavtičnik je ponosen na opravljeno delo na Hrvaškem. Foto: EPA
VIDEO
Kavtičnik napovedal final...
VIDEO
Vujović: Zelo malo nam ma...

Dodaj v

Kavtičnik: Ni veliko zmanjkalo za polfinale

Imeli smo veliko problemov, a odigrali smo lepo prvenstvo
25. januar 2018 ob 09:53
Varaždin - MMC RTV SLO

"Ponosen sem na fante, ponosen, da smo se borili drug za drugega, da smo dali vse od sebe in da imamo takšne navijače. Na tem moramo graditi," je po slovesu slovenskih rokometašev z evropskega prvenstva na Hrvaškem poudaril kapetan Slovenije Vid Kavtičnik.

Vidno izmučeni Kavtičnik je nekaj minut po težki bitki v Varaždinu s Čehi, ki se je končala z za Slovenijo neugodnim remijem (26:26), analiziral slovenski nastop na 13. evropskem prvenstvu.

Težko je reči, kaj nam je zmanjkalo
"Zelo težko je ocenjevati, kaj nam je zmanjkalo. A napake so sestavni del športa. Slabo smo začeli tekmo. Njihov vratar je branil vse, kar se je dalo. Ali je bila tekma izgubljena na začetku? Ne verjamem, ker se tekma ne izgubi na začetku. V drugem polčasu smo prišli v vodstvo, a so se oni spet vrnili. Vsekakor je bila ena kakovostna tekma," je o remiju s Čehi dejal Kavtičnik.

Zahvalil bi se navijačem
Kavtičnik je, čeprav se ni izšlo za polfinale, ponosen na prikazano igro: "Prvenstvo je bilo posebno. Imeli smo veliko podporo s tribun. Navijačem bi se rad zahvalil. Bili so naš osmi igralec. Ves ta šum v prvem delu ni bil prijeten. A fantje so se zbrali in odigrali, kot se spodobi. Zmotivirali smo se in ponosen sem na to."

Nihče nas ni razbil
Kavtičnik je poudaril tudi stabilnost v slovenski igri, saj Slovenci nobene tekme niso odigrali slabo. "V drugi del smo prišli s točko. Naredili smo vse, da bi prišli v polfinale in ni veliko manjkalo. Skozi prvenstvo smo pokazali konstantno igro. Nihče nas ni razbil. Obrambo smo držali dokaj kakovostno. So neki odtenki, ki jih je treba popraviti. A kot sem že večkrat rekel, imeli smo veliko problemov že pred začetkom, nato tudi med samim tekmovanjem. Na koncu smo odigrali lepo prvenstvo. Mogoče nam je zmanjkalo malo sreče," je na koncu dodal Kavtičnik.

Iz Varaždina Aleš Vozel, @vozela1
Prijavi napako
Komentarji
Binder Dandet
# 25.01.2018 ob 10:39
Ne morem verjet, da je minili že 14 let, odkar se je katapultiral v slovenski reprezentančni rokomet. Je par let mlajši od mene in se ga kot malinovca spomnem. Hvala ti Vid za vse, kar si doprinesel slovenski reprezentanci v vseh letih. Žal so te leta doletela. Poškodbe seveda ne pomagajo igrati bolje. Imaš pa srce na pravem mestu in mislim, da si takšen kapetan, kot kapetan mora biti. Č

Se še kdo spomni?

Binder Dandet
# 25.01.2018 ob 10:40
kapljač
# 25.01.2018 ob 10:07
Da so sodniki sodili kot treba , vidimo, da bi danes v polfinalu stala tudi Slovenija. Makedonec že ne more biti vodja evropskih rokometnih sodnikov . Nič proti naciji , gre se po veličini in standardu in vložku kapitala. Makedonija pa je na robu preživetja.
juksi
# 25.01.2018 ob 10:26
ne razumem tega vsega kritiziranja Videka, pri njegovih letih bi lahko počival in se pripravljal na nadaljevanje sezone s klubom, pa igra,se razdaja in motivira druge. Kdo pa naj bi igral namesto njega? Mlakar ni na tem nivoju,res se mu včasih strga,ampak to ni dovolj,Janca Vujo premalo uporablja na zunanjem,Cehte tudi švoh,Dolenec poškodovan, mogoče že leto ali dve Matic Grošelj. Vidi se pa, če ni vratarskeg dvojca brez 15-20 obramb na tekmo,je težko zmagat,saj vsako tekmo tudi ne moreš igrat tako,da nasproti zmeče mimo gola tistih 10 žog.
manuchao
# 25.01.2018 ob 10:29
Ni veliko zmanjkalo?
Mankal je Dolenec in njegove podaje na desno krilo.
Manjkal je Gaber v obrambi.
Manjkal je golman z 50 % učinkom.
Manjkalo je malo sreče.
Manjkali so pametni sodniki.
....
Je kar veliko zmanjkalo.
mend055
# 25.01.2018 ob 10:17
Na rokometaše smo lahko ponosni! Vemo, da bodo nadaljevali s to filozofijo.

Naj delujejo z mislijo Andreje Dolinar, igralke namiznega tenisa, invalidke na vozičku, ki pravi: ''Neuspeh mi je največja motivacija.''

Naj delujejo naprej tudi z mislijo Amirja Alibabića, športnika invalida na vozičku, v disciplini Paraples, ki pravi: ''Ne bo me ustavilo, tudi če ne bo rezultatov.

Oboje objavljeno v reviji za športnike invalide z imenom ŠPORTNIK, št. 48, december 2017, tudi na www.zsis.si
kapljač
# 25.01.2018 ob 10:55
Reprezentanca je odlično vodena , odlično motivirana, z kr nekaj podmladka . Nadomestilo
se je kar 6 poškodovanih stebrov ekipe, bi rekel zelo uspešno. Premagali ali enakovredno smo igrali z najmočnejšimi in boriti smo se morali še zoper napačne in kdaj tudi goljufive sodniške odločitve. Samo tako naprej fantje . Vodstvo pa mora napovedane tožbe zares tudi nadaljevati in peljati do samega konca. Rokomet se mora pri glavi Evropske zveze "zvrnit na glavo", drugače od igre ne bo ostalo več kaj dosti, ker bo vedno moral zmagovati zgolj kapital, kvaliteta bo v ozadju. Iskrene čestitke za prikazane nastope ! "Mi Slovenci"!
Nha Trang
# 25.01.2018 ob 10:13
Pravi se oglaša. Zafuru tri zmage.
kolesar666xl
# 25.01.2018 ob 10:13
ni samo zmanjkalo, včeraj je bilo tudi nečesa preveč ... balkanskega 'lako ćemo' s čehi.... in 'balkanec' vas uči, da tekmece ne smeš podcenjevati.
slovenc pa pol
# 25.01.2018 ob 10:09
Še 1x čestitke...niso le kolajne uspeh...pa še 1x 1000x hvala mojim petelinčkom za včerajšnjo streznitev prenapihnjenih sosedov...Viva la France !!!
WerewolfQueen
# 25.01.2018 ob 12:20
Dejte dragi soforumaši delo selektorja prepustit selektorju. Fantom vsa čast, da so sploh odigrali prvenstvo do konca. Kako jih je to psihično uničilo, kar se je v prvem krogu dogajalo, itak ne bodo priznali, ker želijo in morajo biti vzgled mlajšim generacijam.

FANTJE, VI STE LEGENDE! Imate moj poklon do tal. V dobrem in slabem SLOVENIJAAAA!!!!!!
threepointer
# 25.01.2018 ob 11:19
@manuchao
Ni veliko zmanjkalo?
Mankal je Dolenec in njegove podaje na desno krilo.
Manjkal je Gaber v obrambi.
Manjkal je golman z 50 % učinkom.
Manjkalo je malo sreče.
Manjkali so pametni sodniki.
....
Je kar veliko zmanjkalo.


Če bi imeli vse to, bi bili prvaki!
slovenc pa pol
# 25.01.2018 ob 11:32
Važn da smo za sabo pustili goljufe nemce in makedonce...
danes
# 25.01.2018 ob 10:29
Zadnja dva naša kiksa na tekmi ima prav Kavtičnik na vesti. Žal.
Drncl
# 25.01.2018 ob 10:33
Ekipa je za naprej. Ampak, če bodo sodniki delali takšno s*anje, kot proti Nemčiji pa nimamo šans.
psihorok
# 25.01.2018 ob 16:24
Vid je celo prvenstvo odigral v fizicnem stanju, ki bi ga vecina prezivela na bolniski, zato kar lepo utihnite vsi kritiki njegove igre. Nasi so se ponovno izkazali kot ekipa, ce bi bili v popolni postavi bi skoraj zagotovo odnesli medaljo. V drugem delu se je lepo viidelo da je bila Slovenija edina iz skupine C, ki se je enakovredno kosala z vsemi nasprotniki, kljub poskodbam ki so ekipo se kako oklestile. Je pa v vsej stvari dobro da je Slovenija dobila nova mlada rokometna imena ki povecujejo konkurencnost v ze tako mocni ekipi in napovedujejo sloveniji lepo reprezentancno prihodnost.
Delilah16
# 25.01.2018 ob 14:56
Kar se pa tiče Vida... lansko leto na SP-je je več kot dokazal, da še vedno sodi v reprezentanco. Letos pa (očitno ste skoraj vsi to pozabili) je igral s poškodovano roko, ne glede na to, kaj se da čez rano, verjetno občutek ni enak.

Sem prepričana, da vam bo že na naslednjem tekmovanju zaprl usta, kot ponavadi.
Bivši uporabnik
# 25.01.2018 ob 12:46
Bravo Kavtičnik! Odličen igralec, odličen kapetan. Želim mu še veliko reprezentančnih tekem.
fux
# 25.01.2018 ob 17:03
KLjub vsemu bravo fantje. ta reprezentanca pod vodstvom Vujoviča ima lepo prihodnost, samo nadgrajevati je potrebno. Tako naprej
primos
# 25.01.2018 ob 16:21
Ni veliko zmanjkalo za polfinale

če to rečemo mi, potem lahko tudi čisto vsaka druga reprezentanca
Delilah16
# 25.01.2018 ob 13:44
WerewolfQueen
# 25.01.2018 ob 12:20
Prijavi neprimerno vsebino
Dejte dragi soforumaši delo selektorja prepustit selektorju.
Janezski
Dajte dragi na RZS delo selektorja prepustiti strokovnjaku, recimo Tamšetu!

Ali pa če bi kar ti Janezski prevzel naše rokometaše a?
1a34
# 25.01.2018 ob 12:35
Glede na to, da ima Evropa 10.000.000 km2, in da ima od tega Slovenija 20.000 km2 (oziroma 0,2 %), je vsaka uvrstitev med prvih 10 velik uspeh (da o medalji s svetovnega prvenstva pred enim letom sploh ne govorimo. Bili smo pa tudi tokrat blizu prvih mest.
sfc strelovod
# 25.01.2018 ob 11:13
Zame je prvenstvo razočaranje. Skušam najti dobre stvari...borbenosti ni za očitati. Manjka nekaj nosilcev igre...kar se je definitivno poznalo. Dolenec namesto Mlakarja, Mačkovšek mora igrat obrambo ker ni Gabra in Poteka-nima moči za napad... Najboljši igralci malo izkoriščeni: Janc, Cingesar, Marguč... Svetla plat pa Zarabec in Blagotinšek. Protinapada ali hitrega centra skoraj nismo igrali. Smo točno tam kamor nas postavi lestvica. V razredu Čehov, Makedoncev, trenutno slabih Nemcev (videli smo kaj jim je naredila Španija). Če gledamo realno smo imeli kar srečo s skupino. Razen Dancev bi se mogli (smo se) z vsemi enakovredno igrat. Izplen pa je tak kot je. V drugi skupini bi pogoreli. Trenutno so definitivno po igri pred nami vsi polfinalisti ter tudi Hrvaška in Norveška.
Mak: Zelo slaba igra +sodniki...tudi ob tako slabem sojenju smo sami zapravili zmage v zadnjih trenutkih
Nem: dobra igra,borbenost. Tudi vodili 2 gola nekaj minut do konca. Dovolili da nas dohitijo...konec vsi poznamu
ČG: Pri polčas za pozabo drugi vrhunsko
Danska: Slaba igra proti močnemu in pametnemu nasprotniku. Danci so kontrolirali tekmo in nas držali na -2 vso tekmo. Obramba je bila slaba (krila), v napadu pa smo se zelo mučili. Glede na videno rezultat še v redu...realno bi bilo vsaj +6 za Dance
Španija: Najboljša naša tekma. Španci so šli v tekmo z 100% moči...ko pa so 2 polčas videli da ne bo šlo se niso preveč naprezali...Hranili so moči za Nemce. To ne zmanjšuje kvalitete naše igre. Janc je naredil par lepih protinapadov...tega v drugih tekmah ni bilo
Češka: Tekma za pozabo. Do vstopa Zarabca igra porazna. Strinjam se z Vojovičem ko je rekel da je šlo za malo podcenjevanja.

Skratka...niso sodniki krivi, tekmi ki bi ju morali zmagat (Makedonija, Češka) sta nam odvzeli polfinale. Ekipi manjka konstantnosti. Mogoče ko pridejo nazaj še poškodovani bo bolje. Od prvega razreda ekip smo še oddaljeni. V 2 letih do OI lahko kaj popravimo. Kar se mene tiče imamo malo možnosti za medalje na SP ali OI... Samo z borbo se ne da...mora bit še kaj zraven (sreča, dobra igra, mogoče še en vrhunski igralec...)
brehme
# 25.01.2018 ob 14:08
Nihče iz našre prvotne skupine ni prišel v polfinale, torej je bila najlžja, še več, vsa prva tri mesta so zasedli iz sodednje, 1DAN 2ŠPA 3ČEŠ in potem 4SLO5NEM6MAK. Manjkalo je kar nekaj do pofinala, minimalno je pa manjkalo Hrvatom ali Norvežanom, mislim da je bila tista skupina izrazito težja.
Vseeno pohvalim igralce, medtem ko vodtsva RZS nikakor ne morem.
_50centy_
# 25.01.2018 ob 13:49
problem je v tem, da je treba premagati neposredne (približno enkovredne tekmece) za napredovanje. To je v tem primeru češka in makedonska reprezentanca. Nič nam ni pomagalo, če smo premagali Špance. Manjkale so nam točke neposrednih konkurentov.

To je res, vendar so tudi Špa bili neposredni konkuirenti za 2. mesto v skupini...
threepointer
# 25.01.2018 ob 13:29
Tako je. Tako dobri, sploh v nepopolni postavi, da bi lahko redno osvajali medalje še nismo. Ima pa naša ekipa odlično perspektivo. Samo tako naprej in medalje bodo že še prišle. Upam celo na kakšno najbolj žlahtno, kar bo sicer zelo težko doseči.
sinbad
# 25.01.2018 ob 12:15
problem je v tem, da je treba premagati neposredne (približno enkovredne tekmece) za napredovanje. To je v tem primeru češka in makedonska reprezentanca. Nič nam ni pomagalo, če smo premagali Špance. Manjkale so nam točke neposrednih konkurentov.
hepimen
# 25.01.2018 ob 12:06
p.s. vid, ti si ponosen? hahaha! španija vam je pustila uno zmago, da veš. vso energijo so preusmerili na nemce in plan jim je še kako uspel, borijo se za medaljo!

Aha. Če bi Španci proti nam zmagali in proti Nemcem izgubili, bi imeli isto število točk, Nemci pa še vseeno eno manj, prav tako pa bi bili na drugem mestu.

Za gandalfa nisi preveč brihten.
123457
# 25.01.2018 ob 12:01
Samo ena točka mi je zmankala do 2. Pa učiteljica pa ni prov ocenila 2. Vprasanja. Jst sm mislu prov ona mi pa ni upoštevala!
mend055
# 25.01.2018 ob 11:52
Pravijo: Zadnja dva naša kiksa na tekmi ima prav Kavtičnik na vesti. Žal

Mi pa: Vedno bo v končnicah tekme nekdo imel kiks ali dva. Vedno. Tako da ta podatek je čisto takole za podatek, za kaj več pa ne.
Kaj pa če bi rekli, da je imel največ poguma - saj ima izkušnje, mar ne - in v zaključku tekme pač šel na vse ali nič.
Nič hudega, četudi nam je vsega žal. Žal.
prlek
# 25.01.2018 ob 11:24
@zmiki
"Čisto preprosto, Makedonce bi premagali, pa bi šli naprej."

Točno to sem hotel tudi sam napisat.
zmiki
# 25.01.2018 ob 11:21
Čisto preprosto, Makedonce bi premagali, pa bi šli naprej.
bonifika123
# 25.01.2018 ob 10:34
Sumbt-
Rokomet je daleč najuspešnejši ekipni šport z žogo v Sloveniji...
Hvala bogu mu dobro sledijo košarka, odbojka in hokej...
Gledalce so pa vsi sporti izgibili zaradi medijev saj lahko vsak sport danes gledas iz fotelja ne da bi sel na tekmo....
To je moje mnenje....
Delilah16
# 25.01.2018 ob 23:48
Yanez

Pa poglejmo dejstva.
1. Ogromno vidnih igralcev manjka
2. Nekaj jih je igralo z manjšimi poškodbami
3. Bili so novi, se reprezentanco ne uigrani igralci (svojo vlogo so sicer solidno opravili)
4. Vsa scena s sodniki, pa pustimo zdaj a so bili okradeni ali ne, Rzs je razmišljala o odhodu. Igralci so seveda razmišljali se o tem, saj so le ljudje
5. Lahko bi nadaljevala pa je že pozna ura
hefe
# 25.01.2018 ob 15:38
Končali ste na 9. mestu, kar pomeni, da ni ravno malo zmanjkalo...

Bili so 8. Da si pa "strokovnjak" za rokomet si pa že prej pokazal. Hvala in adijo.
urosh444
# 25.01.2018 ob 15:04
Hvala in adijo.
Janezski
# 25.01.2018 ob 12:46
1a34, razmišljanje povsem na mestu, zato pa pride 1/3 Islandcev na eno tekmo navijat.
hepimen
# 25.01.2018 ob 12:09
Oziroma ne, računal sem, da bi Nemci morali najprej priti do remija, tako da bi imeli Španci celo še piko več.
Fleaa
# 25.01.2018 ob 12:09
Jao jao kater se oglaša, če njega ne bi bilo bi šli zagotovo naprej. Pa kdo je tega plešastega galipterja dal v reprezentanco ?

OK, tole pa ni ravno lepo in pošteno... Videk je potreben reprezentanci zaradi karakterja in osebnosti kot take. Podobno kot Zagorac pri basketu... nezamenljivi člen verige, s to razliko, da je bil Videk primoran bistveno več igrati kot je sposoben in to se mu je v odločilnih trenutkih prvenstva precej kazalo... če ne bi bilo toliko poškodb in bi bistveno manj igral, bi bila slika popolnoma drugačna
veza
# 25.01.2018 ob 21:41
HRV so s Štrlekom in Čupićem reševali tekme, naša krila pa odrezana, čeprav imamo Marguča, Janca, Cingesarja.
no72
# 25.01.2018 ob 19:51
Ne pljuvajte čez Kavtičnika, tekme je odigral zelo korektno.
drop dead
# 25.01.2018 ob 17:39
Kavtičnik se oglaša. Zaradi njega smo izgubili 4 točke na tem prvenstvu, s katerimi bi bili gladko v polfinalu.
Fleaa
# 25.01.2018 ob 11:58
res na tem prvenstvu vsak lahko vsakega premaga in proti vsakemu zgubi... mogoče malo odstopajo Francozi...
škoda, res škoda... šanse za kolajno so bile velike! žal se ni pokloplo kot bi bilo treba.... nič hudga, bo naslednjič bolje!

samo v vednost in mogoče razmislek.... počas ste že precej dosadni ratal s tem stalnim pritoževanjem čez sodnike celo prvenstvo, cele tekme... s tem si boste (če že ni prepozno) več škode naredl kot koristi!
alkum
# 25.01.2018 ob 11:56
Je pa bila še ena stvar,kar je priznal tudi Vujo,da so bili igralci tudi slabo telesno pripravljeni. To se je videlo pri kar nekaj igralcih in tega na teh pripravah ni mogoče veliko izboljšati.
mend055
# 25.01.2018 ob 11:54
sivi gandalf pravi:
p.s. vid, ti si ponosen? hahaha! španija vam je pustila uno zmago, da veš. vso energijo so preusmerili na nemce in plan jim je še kako uspel, borijo se za medaljo!

Mi pravimo, da pa se Sauron z gornjo trditvijo ne bi čisto strinjal...
Sibid
# 25.01.2018 ob 11:04
Pri sodnikih je zmanjkalo...
Yanez
# 25.01.2018 ob 20:48
Poglejmo dejstva. Na zadnjem svetovnem prvenstvu smo bili tretji, na tem evropskem pa osmi. Torej je to neuspeh za katerega mora nekdo prevzeti odgovornost. Prvi je na vrsti selektor, pa tudi kapetan ni brez greha. Še posebej po takšni igri, ki jo je prikazal, je zadnji čas da odneha. Nihče ne pravi, da se ni boril. Dejstvo pa je, da v današnjem rokometu ni več konkurenčen, kjer je hitrost postala ključna. Zaradi poškodbe roke noge ne bi smele biti počasne, kar se je pri njem dogajalo. Pa tudi način igre je pri Kavtičniku bil konkurenčen v prejšnjem desetletju. Danes žal več ni.
Vujović pa bi po vseh kriterijih moral ponuditi odstop. Tretji s svetovnega prvenstva ne moremo biti zadovoljni z osmim mestom, pa če smo velika ali mala država, kar ni bistveno.
Pa tudi na zvezi bi morali določene stvari razčistiti, da ne bodo trojanci v lastni organizaciji...
veza
# 25.01.2018 ob 20:16
Polfinale je bil tako blizu in tako daleč, glede na nekatere manjkajoče smo pač naredili, kar smo realno sposobni ta trenutek, če vedno smatram, da bi Tamše več naredil s to zasedbo, a ne zato, ker je Slovenec ali karkoli, zato, ker ima primernejši stil obnašanje in vodenja ekipe.
Boby21
# 25.01.2018 ob 14:40
Vid je bil dober le na prvenstvu v Ljubljani, ko ga nihče ni poznal, niso poznali njegove igre, pa še levičar je. Takoj na naslednjem prvenstvu pa je bilo tega presenečenja konec, in izkazalo se je, da pač ni nek presežek, zame skupaj z Zormanom najbolj precenjena igralca.
lfcfan
# 25.01.2018 ob 12:50
Enkrat imaš srečo, drugič ne. Na SP smo imeli veliko sreče, zdaj smolo. Pa se pogliha.
Evropsko prvenstvo v rokometu ...
link
Slovenski rokometaši v prvem jakostnem bobnu
11
22. marec 2018 ob 13:57 Na evropskem rokometnem prvenstvu leta 2020 na Norveškem, Švedskem in v Avstriji bo prvič nastopilo 24 reprezentanc. Slovenija bo žreb kvalifikacij pričakala v prvem bobnu.
Več novic ...
Kazalo