Barbara Lazović je bila v prvem delu ena od ključnih igralk Krima. Foto: Aleš Fevžer
Barbara Lazović je bila v prvem delu ena od ključnih igralk Krima. Foto: Aleš Fevžer
Maja Zrnec
Maja Zrnec je Leipzigu zabila sedem golov. Foto: Aleš Fevžer
Tone Tiselj
Tone Tiselj bo moral v prihodnjih mesecih homogenizirati ekipo in jo dvigniti na višjo raven. Foto: Aleš Fevžer

katerem so štirikrat zmagale, po enkrat pa remizirale in izgubile.

Na obračunu s precej oslabljenim Leipzigom je bilo hitro jasno, da za gostje tokrat ne bo 'kruha'. "Vedeli smo, da je Leipzig oslabljen, a jih nismo podcenjevali, saj so kljub temu kakovostne. V tekmo smo šle 100-odstotno, igrale dobro v obrambi, izkoristile protinapade, nato pa tekmo mirno pripeljale do konca. Upravičile smo vlogo favoritinj skupine. Veseli smo, da imamo zdaj daljši odmor, ki nam bo koristil, da se uigramo in da gremo v drugi del še močnejši," je črto potegnila Barbara Lazović.

Tiselj: Lepa tekma za gledalce
Tudi trener krimovk Tone Tiselj je bil z zmago zadovoljen: "Lepa rokometna predstava, v kateri so gledalci lahko uživali. Bilo je veliko lepih protinapadov, zadetkov in kakovostnih obramb. Nekatere igralke, ki so do zdaj igrale manj, so dobile več priložnosti. Še več rotacij pa ni bilo, ker si je Anđela Bulatović med tednom poškodovala gleženj, Linnea Torstensson hrbet, Patricia Vizitiu pa je bila bolna, tako da nismo tvegali po nepotrebnem. Vsekakor smo zadovoljni."

Dosegli vse, kar so si zastavili
Krimovke so s prebojem med najboljšo osmerico Evrope kot prvouvrščena ekipa iz skupine C izpolnile cilj: "Kar se tiče rezultata v prvem delu, je naša ekipa dosegla vse, kar si je zastavila, tako v pripravljalnem delu, Regionalni ligi kot tudi v Ligi prvakov. Rezerv je še veliko na različnih področjih. Morali jih bomo vključiti, če želimo narediti kakšen rezultat, saj nas čakajo še močnejše ekipe."

Več kot dvomesečni premor za trdo delo in dvig forme
Ljubljančanke bodo nasprotnice v drugem delu, ki se bo zaradi decembrskega svetovnega prvenstva v Srbiji začel februarja, dobile v torek na Dunaju. V slabih treh mesecih bodo morale dvigniti formo, če se bodo želele potegovati za sam vrh. "Tri ali mogoče štiri igralke bodo nastopale na svetovnem prvenstvu, druge bodo tu. Pilili bomo tiste segmente, kjer imamo rezerve. Obnavljali bomo telesno pripravo, več poudarka bomo dali igri ena na ena, dve na dve ... Ob tem pa bomo igrali prijateljske tekme. Že to soboto z reprezentanco Angole. Januar bo naporen mesec, saj bomo igrali štiri ali pet krogov Regionalne lige. Najtežje bo do novega leta, a to je usoda Krima. Včasih je bilo še težje, saj so se prave tekme začele šele po novem letu," je o dolgem premoru razmišljal Tiselj.

Ko od viška lahko boli glava ...
Če je imel lani Krim v prvem delu zaradi poškodb težave s sestavo ekipe, pa je letos igralk dovolj, tako da bo imel Tiselj še precej dela, da bo zadovoljil vsem "apetitom", česar se zaveda tudi sam: "V tem trenutku je homogenost naš največji problem. Moramo jo povečati. Lani so nas kadrovski problemi združili. Zdaj imamo malo več igralskega kadra in vse ne morejo biti na igrišču. Mislim, da je homogenost tista, ki nam manjka in za katero si moramo prizadevati."

Györ najmočnejši, Midtjylland največje presenečenje
In še Tisljeva ocena konkurence. "Nobenega dvoma ni, da je najkakovostnejša ekipa v tem trenutku evropski prvak Györ, potem je tu Midtjylland, ki je v izjemno težki skupini napredoval že pred zadnjim krogom. To pomeni, da bo izpadel eden izmed favoritov, Budućnost ali Ferencvaros. Potem sta tu še Larvik in Vardar. Če pa govorimo, katera ekipa je naredila največje presenečenje, je to Midtjylland," je še dodal Tiselj.

Krimu gre za zdaj vse po načrtih. Odgovor na vprašanje, kakšen je njihov domet v letošnji sezoni, pa bo najbrž dal že februar.